Taksim Camii ve AKM Açılıyor

Taksim'de inşaatı ile genel işçiliğinin % 99'u sona eren caminin inşasında sona gelindi. İç bölümündeki boya ve etrafındaki peyzaj faaliyetleri devam eden caminin ramazan ayında ibadete açılması hedefleniyor. Taksim'de inşası sürmekte olan Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) inşaatının ise % 86'sı yapıldı.

26.02.2021-13:46 - (Son Güncelleme: 26.02.2021-13:46) Taksim Camii ve AKM Açılıyor

Taksim Meydanı'nda temeli 17 Şubat 2017 tarihinde atılan ve Mimarlar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman imza olan hemen hemen iki bin 482 metrekare arsa ile 16 bin 220 metrekare inşaat alanı olan camide çalışmalar, koronavirüs pandemisi sebebiyle sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde yapılıyor.

Genel işçiliğinin % 99'u sona eren caminin ana kubbesinde bulunan göbek yazısı da sona erdi ve çevresi boyandı. Caminin içinin boyanması ile etrafındaki peyzaj faaliyetlerine de  hızla sürüyor.

RAMAZANDA KAPILARINI İBADET AÇMASI BEKLENİYOR

İnşası sona eren caminin ana kapısı da monte edilecek.

Caminin zemin ile birinci katının döşeme ve duvar kaplaması, dekorasyon çalışmaları ile pencere prekast faaliyetleri sona erdi.

Bütün mekanlarında alçıpan kaplama ile sıva faaliyetleri sona ermek üzere olan caminin dış cephe ferforje faaliyetinin de % 90'ı sona erdi.

Caminin ramazan ayı itibariyle ibadete açılması hedefleniyor.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ'NİN İNŞAATI SONA GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aracılığıyla 10 Şubat 2019 tarihinde temeli atılan Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) inşası devam ediyor.

Yıkılan  Atatürk Kültür Merkezi'nin mimarı Hayati Tabanlıoğlu'nun oğlu mimar Murat Tabanlıoğlu'nun imzası olan yeni merkezin inşaatındaki faaliyetler, koronavirüs önlemleri çerçevesinde, sosyal mesafe kurallarına uyularak devam ediyor.

Fin cephe yapımının % 70'i sona eren AKM'nin içinde ince iş, cam bölme, asma tavan ile doğrama ve zemindeki taş faaliyetleri sürüyor.

Eski AKM'deki seramik sanatçısı Sadi Diren duvarı da anısını muhafaza etmek için aslına uygun bir şekilde yapılan merkezde, eski binanın opera fuayesinde bulunan döner merdiven de aslına uyan bir şekilde yapılıyor.

2040 KİŞİLİK OPERA SALONU

Merkezde ses emici özelliğine sahip opera fuaye akustik asma tavanın % 70'i bitti.

Bina dışı ile çatı işleri sona eren AKM'nin % 86'sı tamamlandı.

Hareketli sahne ile opera salonunun inşasında da sona gelinen merkezin ahşap kaplama faaliyetleriyle sahne sistemi için kullanılacak motorların montaj çalışmaları devam ediyor.

HÜKÜMET YAPIYOR CHP SAHİPLENİYOR

AK Parti'nin imza attığı çalışmaların açılışını yapmak ise CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için sıradan bir durum haline geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal