Taksim Camii'nin Havadan Çekilen Son Hali Görenleri Büyüledi

Taksim Camii'nin son olarak havadan çekilen görüntüleri görenleri büyüledi.

17.09.2020-16:41 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-16:30) Taksim Camii'nin Havadan Çekilen  Son Hali Görenleri Büyüledi

Yapımına devam edilen Taksim Camiinin havadan çekilen görüntülerini yayınlandı. 17 Şubat 2017 de yapımına başlanan caminin şerefelerinin bitişi, iskelelerin kaldırılması cami kendini göstermeye başladı. Yıl sonuna doğru halkın hizmetine sunulması beklenen caminin yapım ve çalışmalarına son sürat devam ediliyor.

MİMARLAR CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNİN MİMARI 

Taksim'de yapımı devam eden cami inşaatında son olarak şerefelerin tamamlanması ve iskelelerin kaldırılmasıyla cami ve minare tamamen ortaya çıktı. Yıl sonunda ibadete açılması için çalışmaları tüm hızıyla süren camii inşaatındaki son durum havadan görüntülendi.

Taksim Meydanı'nda yapımına 17 Şubat 2017 yılında başlanan Taksim cami inşaatında sona yaklaşıldı. Mimarlığını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin mimarı Şefik Birkiye ile Selim Dalaman'ın yaptığı Taksim Cami inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 2019 yılında kaba inşaatı tamamlanarak ince işçiliklerine geçilen caminin pencere camları geçtiğimiz günlerde takılmıştı. 61 metre yüksekliğindeki 2 minarenin şerefeleri de tamamlanıp örtülerin kaldırılmasıyla tamamen ortaya çıktı. 2 bin 482 metrekarelik alanda inşaatı devam eden cami yüzde 95 oranında tamamlandı. Camiinin son hali ise havadan görüntülendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal