Suudi Arabistan'dan CIA ve Erdoğan'a Kaşıkçı Yanıtı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, CIA'nın '(Suudi gazeteci Cemal) Kaşıkçı'nın öldürülmesi talimatını Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın verdiğine ilişkin' değerlendirmesinin doğru olmadığını belirtti.

20.11.2018-09:41 - (Son Güncelleme: 20.11.2018-09:30) Suudi Arabistan'dan CIA ve Erdoğan'a Kaşıkçı Yanıtı

Cubeyr, 'Biliyoruz ki Veliaht Prens ile ilgili bu iddiaların dayanağı bulunmamaktadır ve bu iddiaları, sızdırılmış olsun olmasın, net bir dille kabul etmiyoruz' açıklamalarında bulundu. Cubeyr'in açıklamaları, CIA haberlerine ilişkin Suudi Arabistan'dan gelen ilk tepki oldu.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE YANIT

Cubeyr, Al Sharq Al Awsat gazetesine verdiği ropörtajda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrinin Suudi hükümetinin üst kademelerinden geldiğini biliyoruz' ifadeleri hakkında da açıklama yaptı.

Suudi Dışişleri Bakanı Cubeyr, 'Türkiye'de en üst düzey idarecilere bu sözlerin ne anlama geldiğini sorduk ve bize net bir şekilde bu yorumda kastedilen kişinin Veliaht Prens olmadığını doğruladılar' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington Post gazetesinde yayınlandığı yazısında, Suudi Kralı Selman Bin Abdülaziz'in cinayet emrini verdiğine inanmadığını belirtmiş, fakat 'Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrinin Suudi hükümetinin üst yetkililerden geldiğini biliyoruz' demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ifadelerle 33 yaşındaki Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı işaret ediyor olabileceği öne sürülmüştü.

CUBEYR: CIA'İN VARDIĞI SONUÇ YANLIŞ

Washington Post gazetesi, haftasonu yayımlanan haberinde CIA'in gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini verenin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman olduğu sonucuna ulaştığını iddia etmişti.

Washington Post'un haberine göre CIA'in değerlendirmesi, Muhammed bin Selman'ın kardeşi ve Suudi Arabistan'ın ABD Büyükelçisi Halid bin Selman'ın Cemal Kaşıkçı ile yaptığı telefon görüşmesine ve bazı diğer delillere dayanıyor.

Haberi kabul etmeyen Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr, 'Bazı bilgiler sızdırılıyor ve bunlar resmi olarak açılkanmıyor. Bu iddiaların inandırıcı deliller yerine fikirlere dayandığını görüyorum' şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan için Kral ve Veliaht Prens'in 'kırmızı çizgi' olduğunu belirten Cubeyr 'Onlara zarar vermeye ya da zayıflatmaya ilişkin girişimlere izin vermeyeceğiz' açıklamalarında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal