Süt Ürünlerine Yapılan Zam Dikkat Çekti!

Market ve raflarda etiketlerin üzerinde yazan fiyatlar vatandaşın cebine büyük geliyor. Bilhassa temel gıdalar olan süt ve süt ürünleri, yumurta ve ayçiçeği yağında görülen bu haksız artışa yorum getiren Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, bunun sebebini okuyucuya anlattı.

25.12.2020-09:51 - (Son Güncelleme: 25.12.2020-09:51)

Süt ve süt ürünleri başta olmak üzere yumurta ve ayçiçeği yağında kendini gösteren fiyat artışı vatandaşın en büyük sorunu haline geldi.

Bu yöndeki sorulara açıklık getiren Aydın Ağaoğlu yorumlarıyla dikkat çekti.

Söz konusu ürünlere yapılan artışının nedenine vurgu yapan Ağaoğlu şunları söyledi:

''Fiyat artışı genellikle kaynakta yapılıyor. Sorun esnafta değil. Sorun arka planda çalışan aracılarda. Haksız fiyat artışı yapanlar bunun hesabını verirler. Ticaret Bakanlığı 10 bin 375 lira ceza keser bunu on kat da arttırabilir. Fırsatçılık, vurgunculuk yapmak isteyenler bilsinler ki bu başlarına dert olur.''

Ağaoğlu'na ek olarak  temel gıda malzemelerinin neden fiyatlarının arttığına açıklık getiren bir başka isim TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal'ın şu ifadeleri dikkat çekti:

''Son zamanlarda özellikle temel gıda maddelerinde çok ciddi fiyat artışı olduğunu gözlemliyoruz. Bu ürünlerin maliyet girdilerini incelediğimizde ise çok ciddi bir fiyat artışının olmadığını görüyoruz. Bu ürünlerde yapılan fahiş fiyat artışlarının geçerli bir nedeni olmadığını düşünüyoruz. Gerekli denetimlerin yapılarak bu fiyat artışlarının nedeni sorgulanmalıdır. Tüketici de bir önceki aldığı ürün ile yeni aldığı ürün arasındaki fahiş fiyat artışı olduğunu gözlemliyor ise bunları Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulan Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna şikayet edebilirler.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
Zam
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal