Sürüntü Testi Yapılırken Kafatası Duvarı Delindi

Kovid-19  tespiti için bilindiği üzere sürüntü testi uygulaması tüm dünyada uygulanıyor. Koronavirüs testi için uygulanan sürüntü testi yapılırken ise bir kadının kafatası duvarı delindi.

02.10.2020-13:47 - (Son Güncelleme: 02.10.2020-13:36) Sürüntü Testi Yapılırken Kafatası Duvarı Delindi

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisi devam ederken, pozitif vaka sayısı gün geçtikçe artıyor. Vaka sayılarını tespit etmek için yaygın olarak uygulanan sürüntü testi ise bir kadının kafatası duvarının delinmesine yol açtı.

ABD'de 40'lı yaşlarda olan bir kadına yeni tip koronavirüs tespiti için sürüntü testi yapılırken kafatası duvarı delindi. ‘JAMA Otolaryngology–Head & Neck Surgery’ dergisinde yayımlanan bilgilere göre Lowa’da yaşayan kadına sürüntü testi yapıldığı sırada kafatasını saran duvarın yırtılması sonucunda beyin omurilik sıvısı burnundan gelmeye başladı. Burnundan sıvı gelmesi ile kadın, baş dönmesi, baş ağrısı ve kusma şikayetlerinin yanında boyun sertleşmesi, ağızda metalik bir tat oluşması ve ışık hassasiyeti şikayetleriyle bir doktora başvurdu.

Lowa Üniversitesi hastenesinde görev yapan Jarrett Walsh ve ekibi, yapılan testler doğrultusunda kadının kafatasının altında delik açıldığı fark edildi. Walsh, sürüntü testi yapılırken kullanılan uzun çubuk tarafından beyin duvarında delik açılmasının, kadının  intrakraniyal hipertansiyon sebebiyle geçmişte tedavi görmesi sonucu olduğunu düşündüklerini dile getirdi. Temmuz ayında ameliyat olan kadının, gördüğü tedavi ‘beyin dokusunun kafatasındaki bir açıklıktan kese şekildeki fıtıklaşması’  anlamına gelen ensefalosele yol açtığına işaret edildi. Uzmanlar, sinüsü aşırı olanların ya da kafa kaidesi ameliyatı olanların, koronavirüs tespiti için yalnızca sürüntü testinin oral olarak istemeleri gerektiğini aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal