Sürme çikolatalı kek nasıl yapılır, malzemeler nelerdir? Tadı damağınızda kalacak o lezzet!

Çikolatanın yer aldığı her yerin lezzetli olması mümkün. Sürme çikolatadan kek olur mu sorusuna ise bu tarif ile cevap vermekteyiz. Tadı damağınızda kalacak muhteşem lezzet için çayların yanında bu keki yapmak isteyeceksiniz. İşte, sürme çikolatadan kek tarifi ve malzemeleri haberimizde yer almaktadır.

16.06.2022-03:21 - (Son Güncelleme: 16.06.2022-03:21) Sürme çikolatalı kek nasıl yapılır, malzemeler nelerdir? Tadı damağınızda kalacak o lezzet!

Hiç böyle kek yediniz mi? Yapılışının kolaylığı gibi tadı ise mükemmel olan sürme çikolatan kek tarifi siz değerli okurlarımız ile paylaştık. Misafirlere ve çaylarının yanında vazgeçilmez lezzet haline gelen sürme çikolatandan kek tarifi haberimizde. Sürme çikolatadan kek nasıl yapılır, malzemeler nelerdir?

Kakaolu fındık ezmesinden kek tarifi

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı kakaolu fındık ezmesi

3 yemek kaşığı kakao

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Ceviz, fındık ya da hindistan cevizi

Kek tarifi

Sürme çikolatalı kek yapılışı

Derin bir kabın içerisine yumurta ve şeker alınarak köpürene kadar çırpalım. Yağ, süt ve çikolatayı ilave ederek bir kere daha karıştıralım devamında kuru malzemeler olan un, kakao, kabartma tozu ve vanilya katılarak tekrar çırpalım. Bu aşamada isteyen kendi zevkleri doğrultusunda ceviz, fındık ya da hindistan cevizi ekleyebilir. Yağlanmış kek kalıbına karışım koyulur ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişme işlemi başlar. Kontrollü şekilde pişirilen kek 35 dakika içerisinde alınarak soğumaya bırakılır. Afiyet olsun. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal