Süper Lig’e Hangi Takımlar Yükseldi?

TFF 1. Lig noktalandı. Süper Lig’e yükselen iki takım da belli oldu. Peki, Süper Lig’e hangi takımlar yükseldi? Süper Lig'de kaç takım olacak?

15.05.2021-17:04 - (Son Güncelleme: 15.05.2021-17:04) Süper Lig’e Hangi Takımlar Yükseldi?

Kuruluşundan 4 yıl sonra en üst lige yükselerek mücadele eden Giresunspor, uzun yıllar yer aldığı TFF 1. Lig içerisinde ikinci olarak önümüzdeki sezon Süper Lig'de yarışma şansını elde etti. Her yıl üst sıraları zorlamayı başaran Adana Demirspor da şampiyonluk yaşayarak Süper Lig içerisinde yer alma hakkını elde etti. TFF 1. Lig içerisinde 3, 4, 5 ve 6. olan takımlar da Play-Off'larda mücadele edecek. Aralarından galip gelen takım ise Giresuspor ve Adana Demirspor ile birlikte Süper Lig'e yükselen 3. takım olacak.

SÜPER LİG'E KİM ÇIKTI?

TFF 1. Lig'de şampiyon olan Adana Demirspor ile birlikte ikinci olan Giresunspor, Süper Lig'e yükselme başarısını elde etti. Samsunspor ise 3'üncülüğü garantileyerek, Play-Off'da yer bulma hakkını elde etmişti. 34. Haftanın sonunda ise 64 puana sahip 4. sıradaki İstanbulspor, 63 puana sahip 5. sıradaki Altay ile 60 puanla 6. sırada ligi bitiren Altınordu, Play-Off'lara katılmayı garantiledi.

TFF PLAY-OFF MAÇLARI NE ZAMAN?

Play-Off yarı final ilk maçları 17-18 Mayıs tarihinde, ikinci maçlar ise 22 Mayıs'ta gerçekleşecek. İzmir ekibi Altay, İstanbulspor'u konuk edecekken, Altınordu ekibi ise Samsunspor'u ağırlayacak. 22 Mayıs tarihinde ise Altay, zorlu İstanbulspor deplasmanında Süper Lig'e yükselmek için mücadele verecekken, Altınordu da zorlu Samsunspor deplasmanına konuk olacak.

4 takımın Süper Lig için kıyasıya mücadelesi Play-Off yarı final müsabakalarının ardından galip gelen iki takım, finalde karşı karşıya gelecek. Kazanan ise Adana Demirspor ve Giresunspor ile birlikte Süper Lig’e yükselecek.

SÜPER LİG’DE ÖNÜMÜZDEKİ SEZON KAÇ TAKIM OLACAK?

Süper Lig içerisinde geçtiğimiz sezon yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle lig düşme kaldırılmış, 3 takım da TFF 1. Lig’den en üst lige yükselmişti. 2020-2021 sezonu içerisinde Süper Lig’de ise 21 takım mücadele etmişti. Bu sezon Süper Lig’den 4 takım düşecekken, 3 takım ise TFF 1. Lig’den lige dâhil olacak.

Düşen 4 takımın ardından yükselecek olan 3 takım ile birlikte önümüzdeki sezon Süper Lig’de 20 takım nefes kesen bir şekilde birbiri ile yarışacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal