Şampiyonluk Kutlaması Yasak mı?

Süper Lig’de şampiyon, bu akşam belli olacak. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin şampiyonluk için yarıştığı günde, şampiyonluk kutlaması yasak mı?

15.05.2021-16:05 - (Son Güncelleme: 15.05.2021-16:05) Şampiyonluk Kutlaması Yasak mı?

Tam kapanma döneminde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. 17 Mayıs'ta son bulacak olan tam kapanma öncesi şampiyonluk düğümünün çözüleceği hafta, haliyle bir sezon boyunca nefeslerini tutmuş taraftarlar takımlarını desteklemek için sokağa dökülüp, şampiyonluk kutlaması yapmak istiyor. Yaşadığımız olağanüstü dönemlere denk gelen şampiyonluk kutlamaları ile ilgili taraftarları üzecek bir açıklama yapıldı.

ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI YAPILACAK MI?

Süper Lig'de son hafta müsabakalarının oynanacağı paylaşılan İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde, gerekli tedbirlerin alınması talep edildi. Asayiş ve tam kapanma dönemi şartlarına vurgu yapıldı. 81 il valiliklerinden müsabakaların oynanacağı statlara futbol federasyonu tarafından belirlenen sayı kadar izleyici ve görevli alınması istendi. 

Şampiyonluk kutlamalarında kalabalık kitlelerin sokak, cadde ve meydanlarda toplanmasına izin verilmeyecek. Yani şampiyonluk kutlaması yapmak yasak.

BAKAN SOYLU'NUN AÇIKLAMASI

Bununla birlikte, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Ankara'da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde Ramazan bayramı tedbirlerine ilişkin yaptığı basın toplantısında şampiyonluk kutlamaları ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile canlı bağlantıda Süper Lig'de oynanacak şampiyonluk maçlarına dair uyarılarda bulunan Bakan Soylu, cumartesi günü oynanacak müsabakaların arkasından şampiyonun belli olacağını ifade ederek, kutlamalara kesinlikle izin verilmeyeceğini sözlerine eklemişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; "Şampiyonluk kutlamaları sokağa taşarsa... Sağ olsun hem Giresunlular hem de Adanalılar kutlamaları minimum ölçekte yaptılar. Sokakta görüntüler oldu ama her tarafa yayılmış bir görüntü olmadı. Hem kulüp yöneticileri hem de valililerimiz bu konuda çağrıda bulundular. İstanbul'da da kutlamaların tam kapanma döneminden sonra yapılması hususunda bir diplomatik müzakere yöntemi hem size hem de valimize iş düşüyor. Buna dair bir tedbir almak lazım geldiğini düşünüyorum. Eğer bu konuda İstanbul bir ilke kararı üretirse, hep beraber oturup çağrıda bulunursa zannediyorum ki tam kapanma dönemine bir halel gelmeden, tam kapanma döneminin hemen akabinde bunlar yapılabilir. Böylece Türkiye'de örnek bir hareket kabiliyeti olur düşüncesindeyiz. Çünkü neticede üç takım da İstanbul'da. Ve Türkiye'de de aynı şekilde olacak. Eğer bu konuda İstanbul bir şey üretirse, bir ilke kararı üretirse hep beraber iyi bir çağrıda bulunulursa tam kapanma dönemine halel gelmeden bunlar yapılabilir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal