Su Kalitesi Ölçümlerinde Antalya'nın Sahilleri 'Mükemmel' Olurken Marmara Sahilleri 'Kötü' Çıktı

Türkiye genelinde yapılan su kalitesi ölçümlerinde, Antalya sahilleri 'mükemmel' olarak değerlendirildi. Marmara sahilleri ise 'kötü' olan kategori içerisinde yer aldı.

04.07.2021-17:52 - (Son Güncelleme: 04.07.2021-17:57) Su Kalitesi Ölçümlerinde Antalya'nın Sahilleri 'Mükemmel' Olurken Marmara Sahilleri 'Kötü' Çıktı

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptıkları ortak bir çalışmalar ile 'Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetilmesine Dair Yönetmelik' kapsamında, 'Yüzme Suyu Takip Sistem' uygulaması yapıldı.

Bu uygulama ülke genelinde, deniz ve göllerde yapılıyor. Uygulama sayesinde, deniz ve göllerin sularında ölçümler yapılıyor.

"İYİ KÖTÜ, MÜKEMMEL..."

Havaların ısınmasıyla beraber başta Ege ve Akdeniz sahilleri başta olarak insanların yüzmek için böyle yerleri akın ettiği bu zamanlarda özellikle Marmara Denizi'nde meydana gelen müsilaj sorunu ile beraber Halk Sağlı Genel Müdürlüğü'nce tüm kıyılardaki plajlardan alınan numuneler neticesinde su kalitesi 'mükemmel', 'iyi', 'kötü', 'girilmesi yasak' olarak dört ayrı bölüme ayrıldı.

Bu bağlamda Antalya İl Yüzme Suyu Komisyonu, Antalya sahillerinde yaptığı su kalitesi ile alakalı ölçümleri paylaştı.

Komisyon; halk sağlığını korumak, geliştirmek, koşulları düzeltmek, sağlığa zarar veren bütün hastalıklarla ve zarar verecebilecek etken ve risk oluşturan unsurlarla mücadele etmek ve genel sağlığın korunması hedefiyle bu çalışmanın yapıldığını duyurdu.

ANTALYA MÜKEMMEL MARMARA KÖTÜ

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün herkesin ulaşabileceği internet üzerinden paylaştığı sonuçlarda Antalya'nın 640 kilometrelik sahilinde 342 noktadan alınan numune sonuçlarında yüzme açısından, su kalitesi tüm noktalarda 'mükemmel' olarak ifade edildi.

Müsilaj sorunun olduğu Marmara'da ise birçok bölgede su kalitesi 'kötü' kategorisinde yer aldı.

4 BİN 285 ADET NUMUNE ÇALIŞMASI YAPILDI

Antalya'daki sahillerde  geçen yıl yüzme sezonu boyunca 306 numune noktasından toplam 4 bin 285 adet numune çalışması yapıldığı da vurgulanarak, uygun çıkmayan numunelerin ilgili kurumlarla anlık paylaşıldığı açıklandı.

2021 yılı yüzme sezonunda değerlendirilmesi için vatandaşların görüş ve önerilerinin İl Yüzme Suyu Komisyonu tarafından değerlendirmeye alınacağı çağrısında da bulunuldu


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal