Stokçular için harekete geçildi: Yeni düzenleme yolda

Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi gündeme geldi.

27.03.2022-13:04 - (Son Güncelleme: 27.03.2022-13:08) Stokçular için harekete geçildi: Yeni düzenleme yolda

Gıda fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar enflasyonun çok üstünde yer almakta. Bu durum ise fırsatçılardan kaynaklanıyor' tespitini açıkladılar. Yapılan tespit doğrultusunda, vatandaşın en büyük talep ve beklentisinin de özellikle gıda fiyatlarının sebep olmadığı halde bu kadar sık artması olduğu açıklandı.

Stok var ama vatandaşa ulaşmıyor

Son dönemde özellikle fırıncı esnafından 'hammadde bulamıyoruz' şikayetleri ile geldiği, yağ, şeker ve unda spekülasyon yapıldığı, acil önlem alınması gerektiğine dikkat çekildi. Milletvekilleri, 'Stokçuda mal var ama vatandaşa ulaşmıyor.

Bizler de esnafa 'ihtiyacınız kadar alın. Stokçular satamazsa fiyatları düşürmek zorunda kalır' diyoruz'  bilgisini paylaştı. Milletvekilleri stokçuların önüne geçmek için bu konuda ağır yaptırımlar olan bir düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesini istedi.


Çalışmalar hız kazandı

Milletvekillerinin bu talepleri doğrultusunda bu konuda bir süredir devam eden çalışmalara hız verildi. Yeni bir yasal düzenlemenin kısa sürede TBMM gündemine taşınmasının planlandığı öğrenildi.

Türk Ceza Kanunu, stokçuluk suçunun cezasını 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası olarak düzenliyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın da çözüm bulacaklarını söylediği stokçular ile ilgili çalışma kapsamında cezaların 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası olarak düzenlenmesi düşünüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal