Stokçuluk ve fiyatı etkileme cezası nedir? TCK stokçuluk ve fiyatı etkileme suçlarının ceza üst sınırı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın stokçuluk ve fiyatı etkileme suçlarının ceza sınırı konusunda yaptığı açıklama sonrası TCK stokçuluk ve fiyatı etkileme suçlarının ceza üst sınırı sıklıkla araştırılmaya başlandı. Peki stokçuluk ve fiyatı etkileme cezası nedir? Cevabı haberimizde...

13.03.2022-17:22 - (Son Güncelleme: 13.03.2022-17:23) Stokçuluk ve fiyatı etkileme cezası nedir? TCK stokçuluk ve fiyatı etkileme suçlarının ceza üst sınırı

Son günlerde ortaya atılan fiyatları etkileme ve özellikle ayçiçek yağında stokçuluk yapıldığı iddialarıyla birlikte Adalet Bakanlığı harekete geçti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptığı açıklamasında stokçuluk ve fiyatı etkileme konularındaki yaptırımların yeniden düzenleneceğini ve mevcut cezaların ağırlaştırılacağını açıklamıştı. Türk Ceza Kanunu’na (TCK) göre suç olan stokçuluk ve fiyatı etkileme suçlarının yeni üst sınırının ne olduğu bir çok insanın yeni gündem maddesi oldu.

Stokçuluk ve fiyatı etkileme cezası nedir?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TCK’nın 240. maddesinde yer alan stokçuluk ve fiyatı etkileme cezalarının üst sınırının 2 yıldan 3 yıla yükseldiğini açıkladı. Stokçuluk ve fiyatı etkileme suçlarını işleyen market zincirlerine olan yaptırımların da ağırlaşacağını ifade eden Bozdağ, para ve hapis cezalarının da ağırlaştırılacağını belirtti. Mevcut cezaların caydırıcı olmadığını söyleyen Bakan Bozdağ yeni düzenlemeleri en kısa sürede yürürlüğe sokacaklarını sözlerine ekledi.

stokçuluk cezası

Sosyal medyada litrelerce ayçiçek yağının stoklanması bir çok insanın büyük tepkisini çekmiş, Adalet Bakanlığı da özellikle bu görüntüler üzerine incelemeler başlatmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal