Türkiye’nin Halter Cezası Kalktı!

Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) geçmişte yaşanan doping olayları sebebiyle Türkiye'ye verdiği 1 yıllık men cezasını kaldırdı.

09.06.2018-10:37 - (Son Güncelleme: 09.06.2018-10:36) Türkiye’nin Halter Cezası Kalktı!

IWF, Türkiye’nin 1 yıllık men cezasını kaldırdı. Türkiye, bu kararın ardından haziran ayında İspanya'da gerçekleşecek Akdeniz Oyunları'nda yarışma hakkına sahip oldu.

Türkiye Halter Federasyonu'nun konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"Olimpiyatlarda derece kazanan sporcularımızın numunelerinin seneler sonra tekrar analiz edilmesi sonrası pozitif vakalar tespit edilmiş ve IWF, gerçekleştirdiği toplantı neticesinde Türkiye'nin de yer aldığı 9 ülkeye 1 yıl uluslararası karşılaşmalardan men cezası vermiş olup bu süre 19 Ekim 2017'de başlayıp, 19 Ekim 2018'de sonlanacaktı. Fakat Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) ile yapılan ortak çalışmalar ve görüşmelerimiz sonucunda IWF'nin federasyonumuzdan istediği eğitim seminerleri ve diğer konular Türkiye Dopingle Mücadele Ajansı ile birlikte gerçekleştirilmiş ve ülkemize defalarca gelerek numune alma işleminde bulunan IWF yetkililerince herhangi bir problem görülmemiş, tüm kriterler yerine getirilmiştir. Federasyon Başkanlığımızca bu dönemde IWF ile koordineli bir biçimde gayretli çalışmalar yapılması sonucunda, cezamızın kısaltılması adına gerekli emek gösterilmiş ve IWF İzleme Komisyonu'nun Haziran ayında yaptığı son değerlendirme neticesinde cezamız; büyükler kategorisinde 4 ay, gençler ve yıldızlar kategorisinde ise 6 ay kısaltılarak haziran ayında İspanya'da düzenlenecek 18. Akdeniz Oyunları dahil olmak üzere uluslararası karşılaşmalara katılma hakkı elde edilmiştir."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal