Toprak Razgatlıoğlu'na Portekiz'de Superpole Yarışından Birincilik

Tek teker lakabıyla da bilinen milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası Portekiz ayağında bugün gerçekleşen Superpole yarışını da birincilikle bitirdi. 

18.10.2020-14:39 - (Son Güncelleme: 18.10.2020-16:15) Toprak Razgatlıoğlu'na Portekiz'de Superpole Yarışından Birincilik

24 yaşındaki Toprak Razgatlıoğlu, 4 bin 182 metre uzunluğunda olan Estoril Pisti’nde Superpole yarışına çıktı. PATA Yamaha takımıyla kendinden bahsettiren Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, başından sonuna kadar lider götürdüğü Superpole yarışını ilk sırada tamamladı. Portekiz’in ev sahipliği yaptığı şampiyonanın son etabında Razgatlıoğlu’nun ardından sırasıyla Garrett Gerloff ve Michael Van Der Mark yarışı tamamladı. 

Dün gerçekleştirilen Dünya Superbike Şampiyonası Superpole yarışında 1.36.154’lük derecesiyle en hızlı tura adını yazdıran motosikletçi, bu şampiyona ile kariyerindeki ilk pole pozisyonunu elde etmiş ve Dünya Superbike Şampiyonası Portekiz ayağının ilk yarışında 1. olarak podyumda yer almıştı.

7 yaşından beri motosiklet kullanan Razgatlıoğlu, yarış sonrasında ‘Pilotlar zorluyor, tekrar podyumda olduğum için mutluyum’ açıklamalarına yer verdi. 

Puani 212’ye yükselen milli motosikletçi, son yarış öncesinde 4. sıraya yükselirken, pilotlar klasmanında 5. sırada ise 210 puan ile Michael Van Der Mark yer alıyor. 

Dün gerçekleşen yarış sonrası ise Kawasaki’nin pilotu Jonathan Rea, üst üste 6. şampiyonluğu almıştı. Estoril Pistinde, ikinci yarış ise bugün, TSİ 17.15’te gerçekleşecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal