Sivasspor, Süper Lig’e Şampiyonlar Ligi Yolunu Açtı!

Sivasspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki Karabağ galibiyeti ülke puanına katkısı çok önemliydi. Puan sıralamasında en son 11. olan ülkenin şampiyonu gelecek sezonda Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılabilecek.

27.11.2020-13:18 - (Son Güncelleme: 27.11.2020-13:14) Sivasspor, Süper Lig’e Şampiyonlar Ligi Yolunu Açtı!

Türkiye'nin son yıllarda Avrupa kupalarında başarısız olması ve Milli maçlarda da benzer bir performans sergilemesi ülke puanı açısından her geçen yıl sıralamada geriye düşülmesine ve sonunda da şampiyon takımın Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılamayacağı bir duruma gelinmesine sebep oldu. Şu anki durumda bu sezon Süper Lig’i lider bitirecek takım Devler Ligi'ne direkt olarak gidemiyor.

SİVAS'TAN ÖNEMLİ GALİBİYET!

Sivasspor'un Karabağ karşısında aldığı galibiyet ise gerçekten çok önemli. Bilindiği üzere ülke puanı sıralamasında ilk 11 sıradaki ülke şampiyonları Devler Ligi'ne direkt olarak katılma şansına sahip. Türkiye ise şu anda 11. olan İskoçya ve 12. sıradaki Ukrayna'nın arkasında 13. sırada.

UKRAYNA VE TÜRKİYE POTADA!

Bu haftaki UEFA Avrupa Ligi maçlarında önümüzdeki ülkelerden Ukrayna'nın temslicisi Zorya, Yunanistan deplasmanında AEK karşısında çok kritik bir galibiyet aldı. İskoç temsilcisi Celtic Sparta Prag deplasmanında kaybetti ve puan alamadı. Rangers ise Portekiz devi Benfica ile 2-2 berabere kaldı. Celtic'in grubundan çıkması zor gibi gözüküyor ancak Rangers lider. Rangers'ın sonraki turlarda alacağı her muhtemel puan Türkiye için tehdit. Zorya'nın da gruptan çıkması imkansıza yakın.

UKRAYNA AVANTAJLI OLAN TARAF!

Ancak Ukrayna'nın Avrupa'daki tek takımı da Zorya değil. Şampiyonlar Ligi'nde hem Shakhtar hem de Dinamo Kiev'le mücadele ediyorlar. Shakhtar yoluna devam edebilir veya Avrupa Ligi'ne kalabilir. Donetsk temsilcisi elenebilir de. Dinamo Kiev ise gruptan çıkamadı ancak Avrupa Ligi'ne kalma konusunda grupta favoriler. Bu durum Ukrayna'yı, Türkiye ve İskoçya karşısında favori yapıyor.

Kritik sıralama ise şu şekilde: (Parantez içindeki puanlar ülkenin bir takımının galibiyet alması halinde kazanacağı puandır)

11 - İskoçya - 30.625 (0.500)

12 - Ukrayna - 30.300 (0.400)

13 - Türkiye - 30.100 (0.400)

(Fanatik)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal