Ricardo Quaresma'dan Marega Açıklaması

Süper Lig takımlarından Kasımpaşa’da forma giyen Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma ırkçı tezahüratlara maruz kalan Moussa Marega'ya destek verdi

17.02.2020-17:14 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-17:12) Ricardo Quaresma'dan Marega Açıklaması

Süper Lig takımlarından Kasımpaşa’da forma giyen Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma ırkçı tezahüratlara maruz kalan Moussa Marega'ya destek verdi

Quaresma, Facebook'taki resmi sitesinden yapmış olduğu açıklamada, "Marega ile dayanışma içinde olduğumu ifade etmek istiyorum. Saha içinde ve dışında ben de ırkçılığın kurbanı oldum." İfadelerinde bulundu.

"Bir insanın ten rengi veya ırkı, bir futbolcuya hakaret etmek ve onun sahadaki moralini bozmak için bir argüman olarak kullanılmamalıdır." aktaran Quaresma, "ırkçılığın toplumda yer bulmaması ve cezalandırılması gerektiğini" savundu.
Portekiz 1. Futbol Ligi'nin 21. haftasında dün oynanan Vitoria Giumaraes-Porto karşılaşmasında tribünlerden yapılan ırkçı saldırılara tepkide bulunan Porto'nun Malili oyuncusu Moussa Marega, 71. dakikada sahayı terk ederek soyunma odasına gitmişti.

Malili oyuncu gerek takım arkadaşları, gerekse rakip oyuncuların kendisini sakinleştirme ve durdurma girişimlerinde bulunmasına rağmen ırkçı tezahüratı yapan taraftarlara ve herhangi bir müdahale yapmayan hakemlere tepki göstermek için sahayı terk ederken "Bu, utanç verici" diye bağırmıştı.

Marega'ya, Portekiz'de aralarında Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa ve Başbakan Antonio Costa'nın da olduğu çok sayıda siyasetçi, kulüp yöneticisi ve oyuncu destek vererek, her türlü ırkçılığı kınadılar.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal