Papiss Cisse: 'Ezan Beni Mutlu Ediyor'

Alanyaspor’un deneyimli golcüsü Papiss Cisse futbol kariyeri, geleceği ve planları hakkında açıklamalarda bulundu.

12.06.2020-15:34 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-15:29) Papiss Cisse: 'Ezan Beni Mutlu Ediyor'

Alanyaspor'un gol krallığı mücadelesi veren Senegalli golcüsü Papiss Cisse transferi, Erol Bulut'u, 35 yaşında bir oyuncunun nasıl 25 yaşında mücadele edebildiğini ve Müslüman bir ülkede oynamanın kendisi için önemini hakkında açıklamalarda bulundu.”

"Senegal'den çıkan birçok futbolcu, inancın ve çalışmanın önemine dikkat çekiyor. Senin futbolculuk yolunda ülkende yaşadığın zorluklar neydi, neleri doğru yaptın?

“Futbola başlarken, kimin sana yardım ettiği, sana kimin şans vereceği önemli. Bunu bulmak zor ama ben şanslıydım. Amcam bana futbolculuğa başlama yolunda yardımcı oldu ve sonra da kariyerimdeki teknik direktörler de bana çok destek oldu.”

Süper Lig'de kariyerinin en yüksek gol ortalamasını yakalamış durumdasın. Türkiye'de bu kadar başarılı olmanın sırrı nedir?

“Çok çalıştım ve yapabileceğime inandım. Bu benim işim. Çok mücadele ettim, her şeyiyle inandım. Sadece işimi yapmam gerekiyordu, aklımda hep 'Papiss, herkesten fazla çalışmalısın' vardı çünkü herkesin çalıştığını görüyordum. Şanslıyım ama futbol dünyasında adımın yer alabilmesi için çok, çok çalıştım.”

Bu yaz sözleşmen sona eriyor ve adın Süper Lig'de şampiyonluğun iddialı takımlarıyla da anılıyor. Teklif aldın mı, artık tecrübeli bir oyuncu olarak, hedefin nedir?

“Şu anda geleceğimi bilmiyorum. Sadece bu sezonu Alanyaspor ile bitirmek, konratımı sonlandırmak istiyorum. Sözleşmem bittiğinde ne olacağına bakacağım ama sözleşmem bitene kadar savaşacağım.”

Dinine bağlı bir insan olduğunu verdiğin röportajlarda sürekli vurguluyorsun. Müslüman bir ülkede olmanın avantajları var mı senin için?

“Müslüman bir ülkede olmak benim için harika. Daha fazlasını isteyemezdim. Her sabah kalktığımda ezan sesini duyuyorum, bu benim için çok önemli, bu benim inancım. Müslüman bir ülkede olduğum için mutluyum, burada oynadığım için çok iyi hissediyorum. Günde beş defa ezan sesini duymak beni gerçekten sakinleştiriyor ve mutlu bir insan yapıyor.”

Alanyaspor'un matematiksel olarak şansı devam etse de, şampiyonluk ihtimali düşük. Senin şampiyonluk favorin hangi takım?

“Umarım Alanyaspor şampiyon olabilir çünkü daha bir şey bitmiş değil. Aklımızın bir köşesinde bu olacak, bunun için uğraşacağız, ne olacağını bilemeyiz. Alanyaspor'un şampiyon olmasını isterim. Ligde, kupada, bir yerde... Fark etmez. Gelecekte ne olacağını bilmiyorum ama buradan ayrılmadan önce Alanyaspor'un kupa kazanmasını istiyorum.”

Erol Bulut... Yükselen bir teknik adam... Onu nasıl tanımlarsın, ilişkiniz nasıl?

“Erol Bulut için açık olacağım, kusursuz bir teknik direktör. İyi teknik adam, iyi bir karakter. Benimle her konuştuğunda, bana güven veriyor. Planı var ve planına inanıyor. Oyuncularına inanıyor. Sezon boyunca yaptıklarını çalışarak yaptı. Daha yapacak çok şeyi var, buna eminim, gerçekten yapabilecek yeteneği var, bu kesin.”

Peki Erol Bulut'u dünya futbolunda bir teknik adama benzetecek olsan, kime benzetirsin?

“Erol Bulut'u, Freiburg'da birlikte çalıştığım Robin Dutt'a benzetiyorum, Almanya'da teknik direktörümdü. Ona çok yakın. O da her zaman pozitifti, yaptığı işlere inanıyordu. Her durumda bir çıkış yolu bulup ilerleyebiliyordu, Erol Bulut da anlayış olarak ona benziyor.”

Son dönemde Süper Lig'de yabancı sınırı geleceği konuşuluyor. Senin bu konuya bakışın nedir, sence Türk futboluna faydası olur mu?

“Yabancı oyuncuya sınır getirilmesi bence bir avantaj değil, iyi bir şey değil. Neden böyle bir şey yapılıyor, plan ne bilmiyorum. Çin'de böyle bir şey gördüm, Çin'deki genç oyuncular için oynama şansı oluyordu ama Türkiye'de aynısı olur mu, bilemiyorum. Ben açıkçası böyle bir şey istemem. Fransa, İngiltere, Almanya... Herkesin özgür olmasını ve şans bulduğu yerde oynayabilmesini isterim. Eğer iyi futbolcuysanız ve kazandığınız parayı hak edecek kadar çalışıyorsanız ister yabancı ister yerli olun her yerde oynarsınız. Bunun kimlikle bir alakası yok.”

Alanyaspor'dan önce Türkiye'den transfer teklif aldın mı?

“Türkiye'de daha önce başka görüşmem oldu, Bursaspor ile transfer için görüştüm. Alanyaspor ile görüşmemdeki motivasyonu, Alanya'nın bana olan yaklaşımını onlarda görememiştim. O yüzden Alanyaspor'da olduğum için mutluyum.”

Süper Lig'de en beğendiğin golcü ve karşısında en çok zorlandığın defans oyuncusu kimler?

“Süper Lig'de en beğendiğim forvet benim. En beğendiğim defans oyuncularını da saymam gerekirse, Alanyaspor'da takım arkadaşlarım çok iyi. Welinton, Tzavellas, Baiano, Juanfran, N'Sakala, Caulker... Tüm defans oyuncularımız çok iyi. Süper Lig'de karşılaştığım tüm defans oyuncuları çok zorlu. 90 dakika boyunca bir forvet ile mücadele etmek zordur ama bu ligdeki tüm defans oyuncuları iyi.”

35 yaşında, belki futbolunun son dönemindesin ancak sahaya çıktığında bunu fark ettirmiyorsun. Bunu nasıl başarıyorsun?

“Çok çalışıyorum ve gerçekten iyi bir profesyonel olduğumu düşünüyorum. 35 yaşındayım ama kendimi 20 yaşında gibi hissediyorum, çünkü çok çalışıyorum, bir sporcunun yaşaması gerektiği gibi yaşıyorum, besleniyorum. İdmana erken geliyorum ve en son çıkmaya özen gösteriyorum; bir günümün 5-6 saati tesislerde geçiyor ve diri kalabilmek için ekstra çalışıyorum, buna mecburum.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal