Maurizio Gherardini: 'Ben burada mutluyum'

Maurizio Gherardini, AA basın mensubuna yaptığı röportajda, kötü başlayan sezondan, amaçlarına yönelik konuştu.

28.01.2020-13:28 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-13:28) Maurizio Gherardini: 'Ben burada mutluyum'
THY Avrupa Ligi'nde yakın tarihte genel menajerlerin Dörtlü Final adaylarını seçtiği ankette Fenerbahçe Beko'nun bulunmamasını değerlendiren Gherardini, "Dörtlü Final'e kalmak hala rüyamız. Aynı zamanda da hedefimiz. 6 yıl önce hiç Dörtlü Final'e kalmamıştı Fenerbahçe. Son senelerde hep oradaydık. Diğer rakiplerde aynı hedef için savaşıyor. En büyük hedefimiz güzel bir şekilde yapılan yorumlar ve eleştirilere sahada cevap vermek ve bunları durdurabilmek. Onları (Genel menajerleri) şaşırtma şansımız da çok yüksek, biz radar altından yolumuza devam ediyoruz." sözlerini söyledi.

Fenerbahçe'nin son 5 senedir Dörtlü Final'e kaldığını anımsatan İtalyan genel menajer, şu sözleri söyledi:

"Her sezon aslında birbirinden çok farklı. Bizden başka 17 takım daha var. Bu sene çok daha fazla yatırımlar yapıldı. En zor sezonlardan birisi. Sezona başlarken, kendi içimizdeki sorunlardan dolayı zaten zor olacağını biliyorduk. Diğer faktörler de oldu. Play-off hedefimiz var. Ben taraftar olsam, hala aynı heyecan ve hevesle devam ederdim. Daha önümüzde 3 ay var ve her şey olabilir. Avrupa Ligi bu yıl anormal güzel ve şaşırtıcı. Takım eski pozisyonuna gelmek üzere. Herkes sağlıklı şu an. Potansiyelimiz çok yüksek. Bu yüzden hala play-off'a kalıp daha ileriye gitme şansımız var. Bunu yapabilecek durumdayız. Taraftarımız da bunu görmeli. Biz her şeyimizi veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz."

"Sezon başı plan yaparken her şey doğru geldi"

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Gherardini, sezon başında takım planlaması yaparken hata yapıp yapmadıklarıyla alakalı şu sözleri söyledi.

"Şu anda analiz ettiğimizde farklı bir düşünce yapımız olabilirdi. Zorlukları biliyorduk ama sakatlıkların daha erken bitmesini bekliyorduk, bu olmadı. Çok farklı şeyler tabii olabilirdi. Plan yaparken o an her şey doğru gibi geldi ama kontrol edemeyeceğiniz faktörler olabiliyor. Sakatlıkların bu kadar uzun süre sonra döneceğini bilseydik takıma takviyeleri daha erken yapabilirdik. Sezon ortasına bırakmazdık, kimya daha çabuk oluşabilirdi. Kulübümüze teşekkür ediyorum, gerekli takviyeleri yaptık."

Bu sene THY Avrupa Ligi ekiplerinin bütçelerini çok yükselttiğininden bahseden ve özellikle İspanyol takımı Barcelona'ya vurgu yapan Gherardini, şu sözleri kaydetti:

"Barcelona'nın Nikola Mirotic kontratı aslında olağanüstü bir durum. Çok sık gördüğümüz bir şey değil. Onun dışında bu seneki bütçelere bakınca geçmişe oranla çok ciddi yatırımların olduğunu görüyoruz. Özellikle Maccabi, AX Armani Exchange Milan, Khimki gibi. Avrupa Ligi'nin önemi açısında güzel bir şey. Sponsorluk açısından da büyümesi anlamına geliyor. Önemli olan ileride bunun kalıcı olabilmesi. Bunun için çalışmak gerekiyor. Takımların finans konusunda sorunları olmaması için bir şeyler yapılması lazım. Şu an bütçe kontrolü çok zor, farklı ülkelerin takımları, farklı vergi kanunlar var. NBA gibi değiliz. İlk yapılan adımlardan biri kulüp sahiplerinin bütçeye katkılarının azaltılması. Bir yüzde getirildi. Güçlü olan kulüpler için yatırım çok kolay. Sahipleri yatırım yapabilir ama güçsüz olan kulüpler için bu çok zor. Kalıcılık için ne yapılması gerekiyorsa onun üzerine çalışmak gerekiyor."

"Ben burada mutluyum"

Gherardini, 2014 senesinde geldiği Fenerbahçe'de çok mutlu olduğunu söyledi.

Sezon sonu mukavelesi sona erecek olan İtalyan genel menajer, bu konuyla alakalı şöyle dedi:

"Şu an çok şanslıyım burada olduğum için. İlk günkü hırsım devam ediyor. Gelecek çok kolay belirlenen bir şey değil ama ben burada evimdeymişim gibi hissediyorum. Dünyada böyle bir taraftar kitlesi yoktur. Nereye gidersek gidelim bize sevgi gösteriyorlar. Ailem, torunlarım ne kadar 'Dede artık evine dönme vakti geldi.' dese de sezon sonu belirlenir, sonuçta ben burada mutluyum."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal