La Liga'nın Başlama Tarihi Açıklandı!

İspanya'da futbolun tekrardan başlaması için çalışmalar hazırlandı. 4 Mayıs'ta oyuncuların kişisel idmanlara başlayacağı ülkede, 5-12 Haziran tarihleri içerisinde ligin tekrardan başlaması için planlar yapılıyor.

29.04.2020-14:02 - (Son Güncelleme: 29.04.2020-14:01) La Liga'nın Başlama Tarihi Açıklandı!

Yeni tip coronavirüsten (Covid-19) en fazla etkilenen Avrupa ülkelerinden birisi olan İspanya'da futbolun devam edilmesine karar verildi. 4 aşamalı planla devam edecek olan İspanya, 5- 12 Haziran tarihleri içerisinde ligin başlamasını planlıyor.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in açıkladığı tedbirler hususunda oyuncuların 4 Mayıs tarihinden itibaren kişisel idmanlara başlamasına izin verilecek. 18 Mayıs'a kadar kişisel antrenmanların yapılacağı İspanya'da, 18 Mayıs'ta gruplar halinde çalışmalara izin verilecek. 1 Haziran'da ise takımlar tam kadro olarak idmanlarını devam ettirecek. Hazırlanan plan doğrultusunda liglerin 5-12 Haziran içerisinde başlaması planlanıyor.

La Liga Başkanı Javier Tebas, verdiği demeçte liglerin seyircisiz yapılacağını ifade ederek, "Eğer önemli ekonomik sektörler güvenli ve kontrollü şekilde yeniden başlamazsa, ortadan kaybolabilir. Bu durum futbol için de geçerli. Diğer ülkelerde takımlar antrenmanlara başladı. İzlenmesi gereken örnek bu. İspanya'da futbol, diğer ülkeler gibi yeniden aktif hale getirmemiz gereken önemli bir ekonomik güçtür" şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal