Kolombiya’dan Diyarbakır’a Transfer Oldular, Çeviri Programıyla Anlaşıyorlar!

Diyarbakır Süper Amatör Lig takımlarından Çermikspor, kadrosuna Kolombiyalı futbolcular Luis Alberto ve Diego Alejandro'yu kattı. Teknik kadro ve kulüp idarecileri, iki futbolcuyla Çermik'te İspanyolca bilen kimse bulunmaması nedeniyle cep telefonlarındaki çeviri uygulaması yoluyla iletişim sağlıyor.

28.07.2018-14:16 - (Son Güncelleme: 28.07.2018-14:24)

Diyarbakır’da geçtiğimiz sezon yer aldığı 1. Amatör Lig'den Süper Amatör Lig'e çıkan Çermikspor, Kolombiya Genç Milli Takımı'nda forma giyen Luis Alberto (21) ve Diego Alejandro'yu (22) kadrosuna kattı. Kolombiya Premier A ve B liglerinden kadroya dahil edilen iki oyuncu ile teknik kadro ve kulüp yöneticileri, Çermik'te İspanyolca bilen kimse olmamasından dolayı cep telefonlarına indirdikleri çeviri uygulaması yoluyla iletişime geçiyor.

Kolombiya Premier A Ligi'nde yer alan Deportes Tolima takımında forma giyen orta saha oyuncusu Luis Alberto ve Kolombiya Premier B Ligi takımlarından Cucuta Deportivo’da oynayan stoper Diego Alejandro, bu sezon Diyarbakır Süper Amatör Ligi'nde yer alacak Çermikspor'a transfer oldu. Genç oyunculardan Alberto'nun geçen yıl oynadığı Deportes Tolima takımının Kolombiya Premier A Ligi'nde şampiyonluğa ulaştığı öğrenildi. Fakat, Luis Alberto'nun yaşının genç olması sebebiyle fazla süre alamadığı takımdan ayrılmak istediği ve bundan dolayı Türkiye'yi seçtiği kaydedildi. 20 saatlik uçak yolculuğu sonrası ilk olarak İstanbul'a ardından da Diyarbakır'a gelen iki oyuncunun maliyeti ve alacakları yıllık ücretler ise belirtilmedi.

Transferler şehirde büyük ses getirirken, İspanyolca konuşan iki oyuncu, ilçede İspanyolca bilen kimse olmaması nedeniyle problem yaşıyor. Luis Alberto ve Diego Alejandro ile teknik kadro ve kulüp yöneticileri, cep telefonlarına indirdikleri çeviri uygulaması yoluyla iletişim sağlıyor.

DHA

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal