Clichy’den Türkiye ve Süper Lig Değerlendirmesi!

Başakşehir’in Fransız sol beki Gael Clichy, İngiliz basınına Türkiye, Spor Toto Süper Lig ve Medipol Başakşehir hakkında değerlendirmelerde bulundu.

12.05.2018-14:49 - (Son Güncelleme: 12.05.2018-14:45) Clichy’den Türkiye ve Süper Lig Değerlendirmesi!

Guardian'a röportaj veren Medipol Başakşehir’in Fransız yıldızı Gael Clichy, Türkiye'ye geliş hikayesi, performansı, Spor Toto Süper Lig ve takımı Medipol Başakşehir hakkında değerlendirmeler yaptı.

Spor Toto Süper Lig’in beklediğinden çok daha zor ve kaliteli bir lig olduğunu belirten Clichy, "Eşime futboldaki son yıllarıma yaklaştığımı ve bu süreci keyif alarak geçirmek istediğimi söyledim. Türkiye'ye ilk geldiğimde işlerin benim açımdan daha basit olacağını umuyordum ancak şu an Manchester City'de oynadığım süreçten daha çok çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de kendisinin çok iyi karşılandığını vurgulayan deneyimli futbolcu, "Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, bana çok fazla yardımcı oluyor ve istediğim her şeyi yapıyor. Size böylesine destek olan kişilerle karşılaştığınızda siz de daha çok çalışarak karşılığını vermek istiyorsunuz." dedi.

Türkiye ile İngiltere arasındaki futbol mantalitesini karşılaştıran Fransız yıldız, "Süper Lig, Premier Lig kalitesinde olmasa da Medipol Başakşehir ile Manchester City kulüpleri büyük benzerlikler taşıyor. Çok iyi bir kadro kuran, harika başkan ve yöneticilere sahip, hırslı bir takımda forma giyiyorum." yorumunda bulundu.

Fizik olarak gençlik dönemindeki kadar iyi olmadığını belirten Clichy, "10 yıl önceki gibi değilim. Yaşımın ilerlemesi nedeniyle bu durum gayet normal. Fakat Medipol Başakşehir'e hala katkı sağlayabileceğimi düşünüyorum. Benle sözleşme imzaladıklarında ligde bu sezon ya da kısa bir süre içerisinde şampiyonluğa ulaşmayı hedeflediklerini söylediler. Bunu başarabilecek kaliteye sahibiz." şeklinde konuştu.

Kariyerinde uzun yıllar İngiltere Premier Lig’de Manchester City ve Arsenal takımlarında oynadığını vurgulayan Clichy, kazandığı tecrübeleri Medipol Başakşehir'de genç oyuncularla sürekli paylaştığını ifade etti.

Bu sezon turuncu lacivertli formayla toplam 40 karşılaşmada oynayan Clichy, 4 asistlik bir performans sergiledi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal