Avrupa Birliği'nin Çağrısına Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Destek!

Avrupa Birliği'nin coronavirüs salgını boyunca insanların sağlık için evde spor yapma çağrısına Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan destekte bulunuldu.

23.04.2020-17:25 - (Son Güncelleme: 23.04.2020-17:19) Avrupa Birliği'nin Çağrısına Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Destek!

Yeni tip coronavirüs salgını sebebiyle bütün dünyada insanlar zorunda olmadıkça evden dışarı çıkmazken, Avrupa Birliği çağrıda yaptı. #BeActiveAtHome sloganıyla 'Evde aktif ol' çağrısında bulunan AB'ye Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan destek geldi. 42 ülkede yapılan kampanyada evde olan vatandaşların sağlıklı, kaliteli uzun ve mutlu yaşam sürmeleri için evlerinde spor, fiziksel faaliyete teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) sebebiyle evde sürdürülen günler; hareketsizliği, uzun zamanlı hareketsizlik ise kilo artması, obezite, depresyon, hipertansiyon, kalp- damar hastalıkları, kas iskelet sistemi hastalıkları gibi çok sayıda problemi yanında getiriyor. Tüm bu olumsuz durumların yaşanmaması için yapılacak en ciddi adımın evde bağışıklık sistemini güçlendirecek antrenmanlar ile evde aktif olmak olduğunun belirtildiği proje kapsamında her yaş için önerilen fiziksel faaliyetler yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından verilen önerilerde şu cümleler yer alıyor:

"1 yaşın üzerindeki çocuklar günde en az 180 dakika aktif olmalıdır. 5 ila 17 yaş arası çocuklar ve gençler: haftada en az 3 kez kas ve kemik güçlendirme aktiviteleri dahil olmak üzere her gün en az 60 dakika orta şiddetli yoğunlukta fiziksel aktivite gerçekleştirmeli. 18 ila 64 yaş arasındaki yetişkinler: hafta boyunca en az 150 dakika aerobik fiziksel aktivite veya hafta boyunca 75 dakika şiddetli aerobik fiziksel aktivite yapmalı."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal