Almanya ve Avrupa Mesut Özil’i Konuşuyor!

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in Almanya A Milli Futbol Takımı'nı bıraktığını açıklaması sonrası Alman ve Avrupa basını yıldız futbolcuya geniş yer ayırdı.

23.07.2018-09:28 - (Son Güncelleme: 23.07.2018-09:26) Almanya ve Avrupa Mesut Özil’i Konuşuyor!

Almanya'nın en çok okunan gazetelerinden Bild, Mesut Özil’in veda haberini manşetten okuyucularına duyururken yıldız futbolcunun bu kararını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çekilen fotoğrafın ardından yaşanan tartışmalar sebebiyle aldığını belirtti. Haberde, tecrübeli oyuncunun bu kararı almadan önce çok düşündüğünü ve yaşanan tartışmaların ardından ırkçı söylemler hissettiği sürece milli takım formasını giymeyi düşünmeyeceğini aktardığını ifade etti.

Spigel “Özil Alman Milli Takımı'nı bıraktı” başlığını atarken, yıldız oyuncuya ırkçılık ve saygısızlık yapıldığını kaydetti. Augsburger Allgemeine Gazetesi, suçun Mesut Özil'de olduğu görüşünde… Gazete ayrıca, milli takım kapılarının Mesut’a tamamen kapandığını yazdı.

Guardian'ın spor sayfasında yer alan haber başlığı ise; "İstenmeyen" Özil, Almanya'ya sırtını döndü şeklinde… Haberde Mesut Özil'in Almanya Futbol Federasyonu'nu, "ırk ayrımcılığı yapmakla" suçladığı da ifade edildi.

Mesut Özil, Mayıs ayında Manchester City forması giyen Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan ve milli futbolcumuz Cenk Tosun ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Londra'da bir araya gelmiş ve birlikte resim çektirmişti. Bu olayın ardından Almanya'da bazı çevrelerden büyük eleştiri toplamış, Dünya Kupası'nın ardından daha da çoğalan eleştirilerden sonra kararını Pazar günü sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı uzun bir açıklamayla kamuoyu ile paylaşmıştı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal