Almanya Bundesliga’dan Beklenen Açıklama Geldi!

Almanya 1. Ligi Bundesliga mayıs ayı başında seyircisiz olarak tekrardan başlayarak Avrupa'da maç yapan ilk büyük lig olmayı planlıyor.

08.04.2020-17:51 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-17:48) Almanya Bundesliga’dan Beklenen Açıklama Geldi!

Bütün Avrupa’da liglerin durdurulmasına sebep olan yeni tip coronavirüsü (Covid-19) salgının sonrasında futbolun dönüşü için ilk hamle Almanya’dan geldi.

Bundesliga CEO’su Christian Seifert, New York Times’a verdiği demeçte Almanya’nın bütün şehirlerinde olan 36 stadyumla beraber geri dönüş için hazır olduklarını ifade etti.

Ligde geriye kalan 9 haftanın haziran sonuna kadar bitirilmesi amaçlanan Bundesliga yönetimi mayıs ayıyla beraber futbola tekrardan başlamayı planlıyor.

AVRUPA’DA İLK OLMAK HEDEFLENİYOR

Geriye kalan karşılaşmaların seyircisiz olarak devam edeceğini ve herkesin televizyonları başından takip edeceği Bundesliga Avrupa’da başlayan ilk lig olmayı planlıyor.

Şu zamana kadar 107 binden fazla coronavirüsü teşhisi açıklayarak dünyada bu oranla 5. Basamakta olan Almanya iyi test kaynakları ve iyileşme sayısıyla da zirvede yer alıyor.

Hükümet ile beraber son yaşananları değerlendirmek istediklerini vurgulayan Bundesliga yetkilileri sağlık sistemine çok fazla yük olmadan güvenli bir şekilde geri dönüş yapmayı amalıyor.

Bundesliga’da karşılaşmaların tekrar oynanmasıyla beraber her maç için yaklaşık 240 personelin görev yapabileceği ifade ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal