Ali Koç İle Fatih Terim'in Derbisi!

Hürriyet Gazetesi spor yazarı ve yorumcusu Ertuğrul Özkök, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi öncesi açıklamalarda bulundu.

21.02.2020-17:57 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-17:52) Ali Koç İle Fatih Terim'in Derbisi!

Hürriyet Gazetesi spor yazarı ve yorumcusu Ertuğrul Özkök, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi öncesi açıklamalarda bulundu.

Ne bekleniyor ondan? Fenerbahçeyi Arçelik gibi yönetmesi mi? Böyle bir şey yok. Arçelik sadece akılla yönetilebilecek, rasyonalite üzerine kurulu bir şirket. Fenerbahçe ise somut sonuçları ve ruhu ile yaşayan bir kulüp. Bu kimyayı sadece akılla, rasyonaliteyle yönetemezsiniz. Bir ‘spirit management (ruh yönetimi)’ gerekir. Bu kulüp, tarihine 3 Temmuz harekatını yazmış bir taraftarın kollektif ruhu üzerinde yaşıyor. Aziz bey yıllarca bunu yaptı.

Kahramanca savundu takımını. Şimdi Ali Koç da onu yapıyor. Ali Şen’den, Aziz Yıldırım’dan gelen bir geleneğe dönüyor. Bence bu takıma derbi öncesinde, eski ‘Develi ruhunu’ yeniden kazandırdı.

Hatırlayın, geçtiğimiz haftalarda Galatasaray kaybettiği maçlarla boğuşurken Fatih Terim için “O Türk futbolunun Obradovic’idir” demiştim. Bunu Fatih Hoca’nın tıpkı Obradovic gibi geriden gelip maç kazanma azmine ve psikolojisine dayanarak söylemiştim. Doğru bir şey söylemişim. Son beş maçını kazanarak geliyor bu defa Kadıköy’e. Bana göre bu hafta Kadıköy’de Fatih Terim’in ‘Obradovic psikolojisi’ ile Ali Koç’un ‘Make Fener Great Again (Fener’i tekrar harika yap)’ tarzı sahaya çıkacak. Kimse alınmasın ama bu Kadıköy’ün ‘Aziz Yıldırım ruhuna dönüşüdür.’ Ve bu iyi bir şeydir.
Öyle bir ruh mu var? Develi ruhu diye?

Var. Derbiye karakterini veren ruh, Kadıköy’ün sahasında değil, Marina’daki Develi’de başlar. Orası bir anlamda taraftarın mikro Kadıköyü’dür. Taraftarın hazırlık kampıdır. Fenerbahçe, Kadıköy’de 7 bin 365 gündür sürdürdüğü yenilmezlik serisine hep orada hazırlandı.

Bu derbide sizce kim şanslı? Kadıköy büyüsü devam eder mi, bozulur mu?

Tahminimi söyleyeyim; yüzde 33.3 ihtimalle Fenerbahçe kazanır. Kim ki ben bu işi bilirim diye tahmin yapar, bilin ki, bilme şansı yüzde 33.3’ü asla geçemez. Yani Fener kazanır ya Galatasaray ya da berabere biter.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal