2021'in İlk Derbisinin Galibi Beşiktaş!

Süper Lig'in 19.haftasında oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisinden siyah beyazlılar 2-0'lık galibiyetle ayrılarak liderliğini sürdürdü.

17.01.2021-21:49 - (Son Güncelleme: 17.01.2021-21:32) 2021'in İlk Derbisinin Galibi Beşiktaş!
Süper Lig'in 19. haftasında Beşiktaş, derbi mücadelesinde ezeli rakibi Galatasaray'ı 2-0 yendi. Siyah-beyalı ekibe 3 puanı getiren golleri Souza ile N'Koudou atarken, 59. dakikada Galatasaray'da Diagne direkt kırmızı kart gördü.

Karşılaşmanın ilk yarısına etkili başlayan taraf siyah beyazlılar oldu. Ev sahibi ekip rakip alanda kurduğu baskıyla Galatasaray'ı hataya zorlayarak pozisyon yaratmak istedi. Baskısı sonraısnda Ghezzal ve Larin ile iki net pozisyonundan yararlanamayan siyah beyazlılar perdeyi açamadı. İlk yarıda gol sesi çıkmazken taraflar soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle girdi.

İkinci yarının başlamasıyla birlikte sahada daha dengeli bir Galatasaray vardı. Topu daha fazla ayağında tutan ve pozisyonları zorlayan ekip sarı kırmızılılardı. Galatasaray tam istediği gibi bir oyun sahaya koymaya başlamışken 58.dakikada Mbaye Diagne Beşiktaşlı Montero'ya yaptığı müdahale sonrasında doğrudan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Galatasaray'ın kırmızı kart görmesiyle birlikte oyunun kontrolünü tekrardan eline geçiren siyah beyazlılar dakikalar ilerledikçe baskısını arttırdı. Arka arkaya pozisyonlar yakalayan Beşiktaş perdeyi bir türlü açamadı. Aradığı golü 79.dakikada genç futbolcu Rıdvan Yılmaz'ın ortasında ceza sahası içinde düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderen Josef ile bulan Beşiktaş derbide skoru 1-0'a getirdi. Golün ardından rakip sahadaki baskısını sürdüren siyah beyazlılar olurken konuk ekip Galatasaray ise skoru eşitlemek için riskleri almaya başlamıştı.

Sarı kırmızılıların kalabalık geldiği pozisyon sonrasında kontra atağa çok hızlı bir şekilde çıkan Beşiktaş Gökhan Töre ile kontra atağa çıkarken Larin atağı sürdürdü ve kaleci Okan ile karşı karşıya pozisyonda uygun pozisyondaki Nkoudou'yu gören Larin 2.golün asistini yapmış oldu ve Nkoudou derbide 2-0'a getirdi.

Bu golün ardından riskleri iyice alan sarı kırmızılılar aradığı golü bir türlü bulamadı ve karşılaşmada galip gelen taraf 2-0'la Beşiktaş oldu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal