Sözleşmeli Memur Artık Tazminat Alabilecek

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), iş sonu tazminatı ödenmeyen memurları ilgilendiren bir çalışma gerçekleştirdi.

10.10.2021-15:49 - (Son Güncelleme: 10.10.2021-16:00)

KDK'den yapılmış olan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı'na bağlı sözleşmeli personel olarak 2015 yılından itibaren görev yapan başvurucu, 657 sayılı devlet memuru kadrosuna atanması nedeniyle 2021 yılında hizmet sözleşmesini haklı bir sebepten ötürü kendi isteği ile fesih ettiğini ifade etti.

BAŞVURUCU MAĞDURİYETİN ÇÖZÜMÜ VE TAZMİNAT İÇİN KDK'YA GİTTİ 

Söz konusu fesih işleminden ötürü kendisine iş sonu tazminatı ödenmediğini gösteren başvurucu, mağduriyetinin giderilmesi ve ek olarak da tazminatın ödenmesi için çözümü KDK'de aramaya gitti.


Başvuruyu incelemeye alan KDK, başvuranın atamasının yapılması ve memur olarak göreve başlama tarihinin belirli olmaması sebebi ile hizmet sözleşmesinin feshine dair bir ay önceden ihbar yükümlülüğüne uymasının beklenemeyeceğini, söz konusu bu durumun da başvuran açısından haklı bir gerekçe olarak kabul edilmesi gerekli olduğunu belirtti.

KDK, başvurana bu yükümlülüğü yerine getirmediğinden ötürü bahisle iş sonu tazminatı ödenmemesine yönelik işlemin hukuka ve hakkaniyete uygun olmadığı yönünde görüş belirtti.

KDK KARARI İLE İŞ SONU TAZMİNATI VERİLECEK

Başvuranın çalışmış olduğu sürelere yönelik iş sonu tazminatının ödenmesi bağlamında işlem yapılması adına Sağlık Bakanlığı'na tavsiye kararı iletildi.

Sağlık Bakanlığı, KDK'nin kararından sonra başvurucunun mağduriyetini karşıladı. Bakanlık, yapılan değerlendirme neticesinde başvurucuya ödeme yapılacağının bilgisini paylaştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal