Sözleşmeli Personele Kadro Alımı Müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personel ve 3600 ek göstergeye ilişkin resmi adımların atıldığını duyurmuştu.

26.08.2021-13:39 - (Son Güncelleme: 26.08.2021-14:13) Sözleşmeli Personele Kadro Alımı Müjdesi

23 Ağustos tarihinde imzalanan toplu sözleşmeden 523 bin sözleşmeli memura kadro, 1.5 milyon kamu çalışanına da 3600 ek gösterge müjdesi çıktığı açıklandı. Böylelikle 523 bin 47 kişiye kadroya geçiş yolunun açıldığı duyuruldu. 

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO MÜJDESİ

Resmi Gazete’de yayımlanan Toplu Sözleşme Mutabakatı’nın 52. maddesine göre, kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri alınarak, sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılacağı açıklandı. Sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma yetkili konfederasyonun katkısıyla 2022'de tamamlanacağı duyuruldu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın başkanlığında, yetkili sendika temsilcileri ve sözleşmeli personelin çalıştığı bakanlık temsilcileriyle birlikte komisyon kurulacak ve kadroya geçiş süreci için bu komisyon çalışacak. Hazırlanan çalışma yıl içinde tamamlanarak Meclis'e sunularak, Meclis'in onayıyla birlikte sayıları 523 bini aşan sözleşmeli kamu personeli, kadrolu memur olacağı açıklamalar arasında yer aldı. 

4 YILINI DOLDURABİLEN KADROYA GEÇEBİLİR 

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeyle, 4 yılını dolduran sözleşmeliler kadroya geçebilirken, iller arası tayin, sağlık durumu tayini, görevde yükselme, kurumlar arası geçiş gibi bazı özlük haklarında da kısıtlamalar söz konusuydu. Çalışmayla 4 yıl sonra kadroya geçecek olan memurun, tüm özlük haklarına da kavuşacağı öngörülüyor. 

Bakan Bilgin’in yaptığı açıklamaya göre, "Yerel yönetimlerin çalışanlarına karşı yürütülebilecek bir haksızlığı gidermek için de ilgili düzenlemeler yapılacak" ifadelerine yer vermişti. 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nda en fazla sözleşmeli personelin yer aldığı belirtildi. Bu grubun, kadrolu memurlara oranla maaşları, çalıştığı pozisyona göre farklılık göstermekle birlikte, ortalama yüzde 10 daha düşük olduğu açıklandı. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal