Sosyal yardımlarda gaza basılıyor: 49 kalemde yeni yardımlar yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ortaklaşa çalıştığı taslağa göre 49 kalemde vatandaşlara yapılan yardımlara yenileri eklenecek. Hali hazırda yapılan bazı yardımların kapsamları genişletilecek. İşte ayrıntılar...

10.09.2022-11:30 - (Son Güncelleme: 10.09.2022-12:23) Sosyal yardımlarda gaza basılıyor: 49 kalemde yeni yardımlar yapılacak

Vatandaşların ekonomik anlamda daha rahat etmesi adına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafında başlatılan ortak çalışmanın artık dokunuşları yapılıyor. Ekim ayında yapılacak ilk Kabine Toplantısı’nda sunumu yapılması beklenen taslağa göre 49 kalemde vatandaşlara yapılan yardımlara yenileri eklenecek. Hali hazırda yapılan bazı yardımların kapsamları genişletilecek. 

49 kalemde yeni yardımlar yapılacak

Aile, engelli-yaşlı, barınma-gıda, sağlık, eğitim ve proje destekleri olmak üzere 6 ana başlıkta yapılacak olan yardımlar, yüzbinlerce ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaştırılıyor.  Hükümetin doğum yardımı, öksüz ve yetim yardımı, afet-acil durum yardımları, Sosyal Ekonomik Destek (SED), gıda ve barınma yardımı, aşevleri, doğal gaz ve elektrik tüketim desteği, yaşlı ve engelli aylığı, kronik hastalık yardımı, şartlı eğitim yardımı ve anaokulu yardımının da aralarında olduğu yaklaşık 49 kalemde sosyal destek paketleri bulunuyor.

Aile Desteği Programı

Aile Destek Programı sayesinde ekonomik olarak yardıma muhtaç olan aileler, Temmuz 2022-Temmuz 2023 döneminde hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre farklı yardım tutarlarıyla aylık periyotta destekleniyor.

1.2 milyar TL ödeme yapıldı

450 TL ile 600 TL arasında değişen Aile Deskte Programı kapsamında 10 ay boyunca ihtiyaç sahiplerine yapılan yardım sayısının açıklanacak olan yeni paketle beraber arttırılacağı tahmin ediliyor. Program kapsamında bugüne kadar 1,6 milyon haneye sosyal yardım ve dayanışma vakıfları aracılığıyla hak sahipliği verildi. İlk aşamada başvurusu onaylanan 831 bin haneye toplam 427.9 milyon lira, geçtiğimiz günlerdeki ikinci etapta 882.7 milyon lira ödeme yapıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal