Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemeleri Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED), her ay ailelere hesaplarına düzenli yatırıldığını ifade etti. İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için Ekim ayında ne kadar ödeme yapılacağını söyledi.

12.10.2021-12:42 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-14:27) Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemeleri Başladı

Bakan Yanık, çocukların desteklenmesi nedeniyle ihtiyaç sahibi olan ailelere her ay yapılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımının hesaplara yatırılmaya başlandığını sözlerine ekledi. Çocukların korunmasına dair hizmetlere önem vermiş olduklarını dile getirerek, Bakanlığın bu amaç ile beraber sosyal hizmet modelleri bulunduğunu sözlerine ekledi.

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK İLE 170 MİLYON 596 DESTEK SAĞLANDI

SED uygulamasının çocukların korunması ve desteklenmesine dair uygulamalardan biri olduğunu vurgulayan Bakan Yanık, 'Çocuklarımızın ekonomik nedenlerden dolayı ailelerinden uzak kalmaları yerine aile bütünlüğünü koruyacak, onların eğitimlerini aksatmayacak destekler sağlıyoruz. Çocuklarımızın toplumsal hayata en sağlıklı şekilde katılması her zaman önceliklerimiz arasında geliyor.' sözlerini kullandı.


Bakan Yanık açıklamalarına şu sözler ile devam etti; 'Bu çerçevede SED, her ay ailelerimizin hesaplarına düzenli yatırılıyor. İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için ekim ayında 170 milyon 596 bin TL ödeme yapacağız.' açıklamasında bulundu.

SED İLE BİRLİKTE HER BİR ÇOCUĞA ORTALAMA 1259 TL DESTEK VERİLDİ

SED kapsamı içerisinde ihtiyaç sahibi ailelere her bir çocuk için ortalama olarak bin 259 TL destek verildiğini aktaran Bakan Yanık, SED ödemelerinin ise 15 Ekim tarihine kadar tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, okulların açılarak yüz yüze eğitimin başlaması nedeniyle ihtiyaç sahibi haneler içerisinde çocukların eğitim masraflarının rahat bir şekilde karşılanması ve eğitimlerinin desteklenmesi isteği ile geçtiğimiz hafta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları'na toplam 186 milyon TL kaynak aktarılmış olduğunu da hatırlatarak sözlerine ekledi.

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK (SED) NEDİR?

Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine pek çok yardım yapılmaktadır. Söz konusu yardımlardan birisi de SED yani bir başka ifade edilişi ile birlikte Sosyal Ekonomik Destek yardımıdır. SED yardımı, yoksul ailelere çocuklarının temel ihtiyaçları ile birlikte maddi olarak zor durumda bulunanlara Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilmekte olan bir destek yardım programıdır.

SOSYAL EKONOMİK DESTEK BAŞVURUSU ŞARTLARI NELERDİR?

- Haklarında hizmet önlemi kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşları bünyesinde bakılmakta olan ve desteklenmiş oldukları halde ailesi ya da yakınları yanına verilebilecek olan çocuklar.

- Maddi yoksunluk nedeniyle, destek almadıkları halde korunmaya muhtaç bir hale gelecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yarar sağlatılarak ailesi ya da yakınlarınca bakılabilecek çocuklar.


- Bakım tedbir kararlıyken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından ya da koruyucu ailenin yanından ayrılanlardan iş ile meslek edinme kursuna yahut eğitimlerini sürdürmekte sürdürmekte olan ya da bir iş ve meslek sahipliği elde edemeyip desteklenmedikleri durumda muhtaç duruma düşecek olan gençler.

- Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık ya da kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve hayatlarını idame ettirme noktasında yükümlü bulunmuş olduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak bir durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve olası bir şekilde ameliyat gerektiren durumlar ile karşılaşan ya da vefat eden kişilerin çocukları.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal