Sosyal Ekonomik Destek Nedir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından koruyucu aile, evlat edinme ve sosyal ekonomik destek süreçlerinin başlatılacağı tarih açıklandı.

11.06.2020-10:26 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-12:25) Sosyal Ekonomik Destek Nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, SED (Sosyal ve Ekonomik Destek) kapsamında çocuklarına ekonomik destek yapamayan ailelere Ekim ayında 170 milyon lira yardım yapılacağını duyurdu. Yazılı açıklamalar sonucunda çocukların desteklenmesi ve düzgün eğitim almaları gereğince ihtiyaç sahibi ailelere yardımların yapılmaya başlandığı bildirildi. Her ay yapılan Sosyal ve Ekonomik destek bu ay da yatmaya başladı. Peki, sosyal ve ekonomik destek nedir? Sosyal ve ekonomik destek kimlere verilir? Sosyal ve ekonomik destek başvurusu nasıl yapılır? Sosyal ve ekonomik destek ne kadar? Hepsi haberimizde.

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK HİZMETİ NEDİR?

Diğer ekonomik destek ya da yardımların aksine Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı, hak sahibi kişilere maaş bağlamıyor. Sosyal Ekonomik ve Destek, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan, açlık sınırının altında, hayatlarını en düşük seviyede yaşamaya çalışan insanlara veriliyor. Yardımlar başvuru sonunda hak kazanan ailelere yapılıyor. Bu destek programının amacı, ailelerin sadece açlık sınırının üstünde yaşaması değil, yaşam koşullarının geliştirilmesi ve bu süreçte çocukların bakım ve eğitim masraflarının desteklenmesidir. Sosyal ve ekonomik destek maaş gibi değildir, sürekli verilmez. Belli bir süre ihtiyaç sahibi insanlara verilir. Sosyal ve Ekonomik destek kimlere verilir sorusunun cevabı da kendi başlarına yaşamaya yetecek parası olmayan ve çocuklarının bakım masraflarını karşılayamayan insanlardır. Ayrıca SED kapsamında ailelere sadece ekonomik destek değil, psikolojik ve sosyal açıdan destekler de verilir. 


SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Geçinemediğini, çocuklarının bakımını üstlenemediğini düşünen ebeveynler İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen veyahut dilekçeyle başvurabilirler. SED’e aynı zamanda e-devlet üzerinden de başvurulabiliyor. Başvuru sırasınca istenen belgeler:

- Dilekçe

- T.C Kimlik Numarası beyanı

- Sağlık raporu, öğrenci belgesi

- Meslek kursları ya da iş-kur belgeleri.

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK NE KADAR?

Yoksulluk sebebiyle maddi ve sosyal açıdan yaşamını sürdüremeyen ailelere verilen SED’in ücreti bu yıl yükseldi. Her ay verilen destek, bu ay her çocuk için 1259 lira yardım yapacak. Başvurular internet ve İl Müdürlüklerinden yapılabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal