Sosyal Medyanın İlgi Odağı! Trabzonlu Mustafa'nın Ağaç Dallarıyla Kemençe Performansı

Trabzon’da 6 yaşındaki bir çocuğun ağaç dallarını kemençe, yay ve mikrofon gibi kullanarak şarkı söylediği görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

15.01.2022-16:26 - (Son Güncelleme: 15.01.2022-17:10)

Trabzon’da 6 yaşındaki bir çocuğun ağaç dallarını kemençe, yay ve mikrofon gibi kullanarak şarkı söylediği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. 

İlkokul birinci sınıf öğrencisi Mustafa Arslan, evlerinin yakınında bulunan fındık bahçesinde ağaç dallarını birbirine sürtüyor sanki kemençe çalıyor gibi de hareketler ediyor. Kemençe çalıyormuş gibi yanında şarkı da söyleyen minik Mustafa’nın çekilen görüntüleri kısa süre önce sosyal medya hesabından paylaşıldı. Ailesinin onayı üzerine görüntüler ‘divi divi Mustafa’ kullanıcı isimli hesabından paylaşıldı. O görüntüler kısa sürede çok tıklanma aldı. 


Trabzon’da 6 yaşındaki Mustafa Arslan isimli bir çocuk ağaç dallarını kemençe, yay ve mikrofon gibi kullanarak şarkı söylediği anlar sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük ilgi gördü. 

DAVUL DA ÇALMAYA BAŞLADI

6 yaşındaki ilkokul birinci sınıf öğrencisi küçük Mustafa’nın babası Muhammed Arslan, oğlunun 3 yaşından itibaren kemençeye ayrı bir ilginin olduğunu ifade etti. Oğlunun kendine göre uğraşının olduğunu ve bir şeyler yapmak istediğini söyleyen Baba Arslan, ‘Baktık kemençe çalmak için uğraşıyor. Amcasının da ilgisini çekti, Mustafa'nın kemençe çalmasını telefonuna kaydederek sosyal medyada paylaştı’ diye konuştu. 

Sosyal medyada görüntülerin paylaşılmasının ardından kısa sürede yoğun ilgiyle karşılaştıklarını belirten Arslan, ‘Zamanla Mustafa kemençenin yanında türkü de söylemeye başladı. Ailemizde ya da sülalemizde kemençe çalan yok, televizyonda görerek kendine çalı parçalarından kemençe yaptı. Ayrıca davul çalmaya da başladı’ ifadelerini kullandı. 


6 yaşındaki oğlunun videolarını beğenen kişilerin olmasının kendisine mutluluk verdiği ifade eden Arslan, ‘İzleyenler gülüyor, eğleniyor. Bunları görünce memnun oluyorum. Mustafa şu anda birinci sınıf öğrencisi, tam anlamıyla okumayı öğrenirse kemençe çalmayı öğrenmesi için eğitim aldırmayı da düşünüyorum. Kemençe çalmasını öğrenir böylelikle’ dedi. 

SANATÇILAR HEDİYE OLARAK KEMENÇE GÖNDERDİ

Mustafa’nın müziğe olan ilgisini fark eden Karadenizli sanatçı Ekin Uzunlar ile Gaziantep'ten de bir kişinin oğluna hediye olarak kemençe gönderdiğini söyleyen Arslan, ‘Kemençesi var, eline vermiyorum çünkü daha çocuk. Videolarını izleyen kişiler kemençe göndermek istiyorlar. Sanatçı Ekin Uzunlar ve Gaziantep'ten kemençe gönderdiler, ilgilerine teşekkür ediyorum’ ifadelerine yer verdi. Minik Mustafa ise kemençe çalmayı öğrenmek için kursa gitmek istediğini dile getirdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal