Sosyal medya dolandırıcılarından nasıl korunulur? WhatsApp kullananlar dikkat! Bu bağlantıya tıklarsanız dolandırılabilirsiniz!

Yeni WhatsApp dolandırıcılığı ortaya çıktı. 'Look what i found' (ne bulduğuma bak) şeklinde üç kelimeyle başlayan mesaj, kullanıcıları tehlikeli bir bağlantıya yönlendiriyor.

26.03.2022-12:22 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-17:50) Sosyal medya dolandırıcılarından nasıl korunulur? WhatsApp kullananlar dikkat! Bu bağlantıya tıklarsanız dolandırılabilirsiniz!

Dünyada birçok kullanıcısı olan WhatsApp'ı, arkadaşları ve ailesiyle iletişimde kalmak için kullanmakta. Fakat son zamanlarda WhatsApp'ta gözlemlenen dolandırıcılık, insanları ilgi çekici açılış sözleriyle kandırmakta.

Özel bir teknoloji sitesinin haberine göre, ilk olarak Facebook Messenger'da görülen yeni bir dolandırıcılık, dört belirli kelimeyle başlayan mesajların tehlikeli olduğunu gösterdi. İşte Messenger, Instagram ve WhatsApp gibi platformları hedef alan yeni tuzak yöntemi.

Bu 3 mesaj tehlikeli

Arkadaşların mesajlaşma uygulamalarını kullanarak birbirlerine komik videolar veya bağlantılar göndermeleri alışılmadık bir durum değil, ancak yeni aldatmaca gerçekten dikkatli bir şekilde hazırlanmış gibi görünüyor.

Dolandırıcıların gönderdiği mesajlar, arkadaşlardan geliyor gibi görünüyor ve "look what i found" (ne bulduğuma bak) şeklinde dikkat çeken bir ifadeyle başlıyor.

Bu sahte mesajlarda yer alan bağlantılar, kullanıcıyı Facebook veya Instagram kullanarak oturum açmasını isteyen kötü amaçlı web sitesine yönlendiriyor. Mesajı alan kişi dolandırıcının tuzağına düşerse, hassas bilgilerini çaldırabilir ve cihazına kötü amaçlı yazılım yüklenmesiyle karşı karşıya kalabilir.


Sosyal medya dolandırıcılarından nasıl korunulur? 

Siber güvenlik uzmanı Leslie Sikos, sosyal medyadaki arkadaşlarımızdan gelen mesajlardaki bağlantılara tıklama eğiliminin Google gibi arama motorlarına kıyasla daha yüksek olduğunu söyledi. Bunun sebebi ise insanlar, sadece gönderen kişinin adına odaklanarak bağlantıya tıklıyor.

'Bu tür birçok dolandırıcılık var, yani kullanıcıların kaçınmayı öğrenebilecekleri tek bir davranış yok. Fakat kullanıcı, sahte mesajla kandırılırsa ve bir dolandırıcılık bağlantısını tıklarsa, web sitesi yükleme sürecine göz atarak bunun bir dolandırıcılık olduğunu anlayabilir.' açıklamalarında bulundu.

Sosyal medyada takip ettiğiniz veya tanıdığınız halde sohbet etmediğiniz birinden gelen mesajlara karşı dikkatli olmalısınız. Aynı şekilde günün garip bir saatinde gönderilen mesajlar da dolandırıcılığın göstergesi olabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal