Evde en çok elektrik yakan cihazlar hangileridir? Evlerimizde kullandığımız, en çok elektrik tüketimi yapan cihazlar

Elektrik faturalarına yapılan zamlarla birlikte evlerimizde kullandığımız, en çok elektrik tüketimi yapan cihazlardan bazıları artık kullanılmamaktadır. Peki Evde en çok elektrik yakan cihazlar hangileridir? Yanıtı haberimizde...

25.03.2022-20:10 - (Son Güncelleme: 25.03.2022-20:11) Evde en çok elektrik yakan cihazlar hangileridir? Evlerimizde kullandığımız, en çok elektrik tüketimi yapan cihazlar

Son aylarda elektrik faturalarına yapılan ağır zamlarla birlikte pek çok aile evdeki elektrikli eşya sayısını azaltmaya başladı. Elektrik faturasında biraz da olsa tasarruf etmek isteyen vatandaşlar evlerinde bulunan ve en fazla elektrik tüketimi yapan cihazları merak ediyor. Evde en çok elektrik yakan cihazlar hangileridir? sorusuna yanıt arayan milyonlarca hane arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor.

Evde en çok elektrik yakan cihazlar hangileridir? 

En çok elektrik tüketimi yapan cihazlar genellikle gücü en yüksek olan cihazlardır. Bu cihazların içerisinde bulunan sarma denilen eklentiler cihazın tüketeceği elektrik miktarını da belirlemektedir. Direncin de elektrik tüketiminde etkisi oldukça fazladır. Öneğin direncin en fazla olduğu elektronik cihazlar olan ısıtıcılar elektrik faturasından tasarruf etmeye çalışan insanlara en büyük zararı veren cihazlardır. Bununla birlikte su ısıtıcısı, kahve makinesi, lambalar, tost makinesi, kurutma makinesi gibi elektronik cihazlar da elektriği yüksek miktarlarda tüketmektedir.

Elektrik tüketimi yüksek cihazlar

En çok elektrik yakan cihazlar sırasıyla şu şekildedir:

- Jeneratör

- Mikrodalga Fırın

- Elektrikli Süpürge

- Saç Kurutma Makinesi

- Kahve Makinesi

- Masaüstü Bilgisayar

- Su Isıtıcıları

- Tost Makinesi

- Ütüler

- Çamaşır Makinesi

- Bulaşık Makinesi

- Kurutma Makinesi

- Buzdolabı

- Derin Dondurucular

Yukarda belirtilen elektronik cihazların tükettiği elektrik miktarı değişiklik göstermektedir. Fakat cihazların elektrik tüketimi sadece o cihazın elektrik miktarı ile anlaşılamaz. Bununla birlikte tüketilen zaman da oldukça büyük etki göstermektedir. Ufak yöntemlerle elektrik tüketim zamanının azaltılması mümkün olabilmektedir.

Elektrikli cihazların bakımı, o cihazın elektrik tüketimini düşürmese de daha da artmasına engel olacaktır. Her elektrik ürünün kendine özel bir bakım şekli bulunmaktadır. Öneğin soğutucu özellikli cihazların su ile yıkanarak bakımları gerçekleştirilirken, ısıtıcı özellikli cihazlarda ise su bazlı ürünlerin kullanılması yerine kuru veya su dışındaki sıvı maddelerin kullanılması gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal