Sosyal medya canına mal oldu: Yorumları okurken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

İstanbul’un Avcılar ilçesinde teknesinden denize atık boşaltırken ki görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması sonrasında video hakkındaki yorumları okuyan balıkçı Ömer Karakaya, kalp krizi geçirdi.

07.04.2024-17:01 - (Son Güncelleme: 07.04.2024-17:01) Sosyal medya canına mal oldu: Yorumları okurken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

İstanbul Deniz Otobüsü (İDO) iskelesi yanındaki teknesinden atıkları denize boşalttığı iddia edilen balıkçı Ömer Karakaya’nın görüntüleri, sahildeki bir kişi tarafından telefonla görüntülendi. Sosyal medyada büyük tepki toplayan Karakaya, kendisiyle ilgili yorumları okurken kalp krizi geçirdi.

Cezai işlem uygulamıştı

NTV’de yer alan habere göre; Görüntüler, daha sonra sosyal medyadaki bir sayfaya gönderildi ve "Denize yağ boşalttı. Bu ne rahatlık" notuyla paylaşıldı. Bu paylaşım hızla yayılarak dikkat çekti. İddiaya göre, Sahil Güvenlik ekipleri, Ömer Karakaya'ya cezai işlem uyguladı. Ancak, görüntülerin altına yazılan hakaret dolu yorumları okuyan Karakaya, fenalaşarak kalp krizi geçirdi. 

Acilen Avcılar'daki bir hastaneye kaldırılan Karakaya, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Balıkçı Ömer Karakaya'nın cenazesi, Avcılar'daki Hacı Osman Ağa Camisi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Avcılar Kaymakamı Kemal İnan'ın da katıldığı cenaze namazı, yakınları ve arkadaşları tarafından dualarla kılındı.

Sosyal medya canına mal oldu: Yorumları okurken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

‘Kesinlikle denize yağ basmadı’

Ömer Karakaya’nın arkadaşlarından Yılmaz Badur, Karakaya’ya bir linç operasyonu yapıldığını ileri sürerek, "Su teknede beklediğinde siyah renk alır. Normalde bu suyu basmaması gerek. Bu doğru. Ama görüntü sayfaya düştüğü zaman yapılan yorumlar, edilen küfürler bu arkadaşı bu duruma getirdi. Akşam üzüntüden, kızgınlıktan olduğu yerde aort damarı patladı arkadaşın. Sahil Güvenlik zaten gelmiş işlemini yapmış, cezasını kesmiş. Sosyal medyadan küfür etmek ne demek? Arkadaşın yaptığı yanlış; denize sintine basılmıyor, doğru. Ama yağ değil, yağmur suyunu basıyor. Renginin siyah olması da kayığın malzemesinin kestaneden yapılmış olmasından." sözlerini kullandı.

‘Zaten rahatsızdı’

Karakaya'yı yakından tanıyan arkadaşı Hakan Sedef, durumu şöyle anlattı: "Kafede oturup kamera kaydını yapan arkadaş, bunu yayıyor. Bu çocuğun üstüne gelmeleri için de elinden geleni ardına koymuyor. Bu çocuğa ceza kesiliyor. Ceza kesilmesi bir şey değil. Sosyal medyada linç başlıyor, zaten rahatsızdı. Yüksek tansiyonu vardı. Akşam da kriz geçiriyor. Hastaneye kaldırılıyor. Maalesef ikinci ameliyattan çıkamıyor, masada kalıyor."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal