Patenti HAVELSAN’a ait: Yüzde 100 güvenlik vadediyor

HAVELSAN’ın yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği milli yazılım çözümleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bakanlığa bağlı kurumlarda kullanılacak. Söz konusu yazılımla birlikte bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarının güvenlik sistemi yerli yazılımlarla korunmuş olacak.

07.04.2024-16:38 - (Son Güncelleme: 07.04.2024-16:38) Patenti HAVELSAN’a ait: Yüzde 100 güvenlik vadediyor

HAVELSAN, bir süredir askeri ve kamu kurumları ile özel sektördeki veri güvenliğini sağlamak amacıyla geliştiriyordu. Geliştirilen yazılımlarla birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bakanlığa bağlı kurumlardaki veri depolama ve transfer süreçleri yerli imkanlarla gerçekleştirilecek.

Güvenlik için yerli veri güvenliği sistemi

AA’da yer alan habere göre; HAVELSAN, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı 16 kurumun veri güvenliğini korumak için HAVELSAN Drive ve DEPO ürünlerini devreye soktu. Bu adım ile birlikte, bakanlık merkez teşkilatı ve bağlı kurumlar, veri depolama ve transfer süreçlerini milli ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda düzenlenen proje tanıtım toplantısında, sistemin işleyişi, depolama ve transfer süreçlerinin nasıl yönetileceği, güvenlik kriterleri gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Bakanlık Bilgi İşlem Daire Başkanı Hakkı Tok, bakanlık olarak milli ve güvenli yazılımlara her alanda olduğu gibi tedarik edilen yazılım çözümlerinde de önem verdiklerini ve öncelik verdiklerini vurguladı.

Patenti HAVELSAN’a ait: Yüzde 100 güvenlik vadediyor

‘Güvenlik ihtiyacımız daha üst seviyede karşılanacak’

Tok, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın HAVELSAN Drive ve DEPO ürünlerini kullanımıyla, veri güvenliği ihtiyaçlarımız daha etkin bir şekilde karşılanacak ve dijital dönüşüm sürecimize yerli şirketlerimizin katkısı artacak. Bu adımı atarak veri güvenliği ve bağımsızlığımızı ön planda tutuyoruz. Bu nedenle, hem Bakanlık personelimize hem de HAVELSAN personeline teşekkür ediyorum." dedi.

HAVELSAN Uluslararası İş Geliştirme ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Şevket Ünal ise HAVELSAN Drive ve DEPO ürünlerinin, bulut tabanlı veya kurumların kendi veri merkezlerinde kullanılarak yüzde 100 veri güvenliği sağladığını vurguladı.

Ünal, "Şirketimiz, ulusal ve uluslararası ölçekte kurumlara özel çözümler sunarak veri güvenliği alanında değerli katkılar sağlamayı hedefliyor. Entegre ve etkin çözümler sunan bir çözüm ortağı olarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı 16 kurumun veri güvenliğine katkıda bulunarak, dosya paylaşımı ihtiyacını tamamen yerli imkanlarla karşılama yolunda önemli bir rol üstlendik. HAVELSAN DEPO ürünümüzle, depolama yönetimini milli imkanlarla sağlarken aynı zamanda depolama donanımından bağımsız bir platform oluşturduk." şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal