Sora yapay zeka nedir? OpenAI Sora nasıl çalışıyor? 2024 Sora ne zaman kullanılacak?

Yapay zeka akımını başlatan ChatCPT’nin üreticisi olan OpenAI tarafından yeni yapay zeka ürünü Sora tanıtıldı. Sora’nın yazılı metinleri kaliteli video içeriklerine dönüştürmesi bekleniyor. Peki Sora yapay zeka nedir? OpenAI Sora nasıl çalışıyor? 2024 Sora ne zaman kullanılacak? İşte detaylar…

17.02.2024-10:28 - (Son Güncelleme: 17.02.2024-10:28)

OpenAI tarafından yeni bir yapay zeka ürünü daha piyasaya sürüldü. Sora adlı söz konusu yapay zeka teknolojisi ile beraber video içeriği üretme konusunda yeni bir dönem başlayacak. Sora’nın detaylarına ulaşmak isteyenler ise arama motorlarından araştırma yapıyor. Peki Sora yapay zeka nedir? OpenAI Sora nasıl çalışıyor? 2024 Sora ne zaman kullanılacak?

Sora yapay zeka nedir?

OpenAI, insanlara gerçek dünyadaki etkileşimleri gerektiren problemleri çözmelerine yardımcı olacak yeni bir yapay zeka modeli olan "Sora"yı duyurdu. Sora, metinden videoya dönüşüm yeteneğine sahip ve kullanıcılara görsel kalitesi yüksek, bir dakikaya kadar video üretebilme kapasitesine sahip. 

Sora yapay zeka

OpenAI Sora nasıl çalışıyor?

Model, çoklu karakterler, belirli hareket türleri ve detaylı senaryo içeren karmaşık sahneleri başarıyla oluşturabiliyor. Ayrıca, derin bir dil anlayışı ile kullanıcı isteklerini doğru bir şekilde anlama ve duygusal karakterler yaratma yeteneğine sahip. Sora'nın gelişimi için görsel sanatçılar, tasarımcılar ve film yapımcıları da katkıda bulunabilecekler.

2024 Sora ne zaman kullanılacak?

Sora’nın ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda net bir tarih verilmedi. Şu an için gelişme aşamasında olan Sora’nın en geç Mart ayında erişime açılacağı tahmin ediliyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal