Adalet Bakanı Tunç'tan Erzincan açıklaması: Maden faciası ile ilgili 6 şüpheli tutuklandı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden heyelani olayıyla ilgili olarak 6 şüpheli hakkında tutuklama kararı alındığını ve 2 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini açıkladı.

17.02.2024-10:22 - (Son Güncelleme: 17.02.2024-11:32) Adalet Bakanı Tunç'tan Erzincan açıklaması: Maden faciası ile ilgili 6 şüpheli tutuklandı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden heyelanı olayıyla ilgili olarak soruşturma kapsamında alınan kararları sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Tunç'un açıklamasına göre, olayın sorumluları olarak değerlendirilen 6 şüpheli, tutuklama kararıyla gözaltına alınmış, ayrıca 2 şüpheli hakkında adli kontrol kararı uygulanmıştır. 

Bakan Tunç, açıklama yaptı

Adalet Bakanı, konuyla ilgili soruşturmanın Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İliç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğünü ifade ederek, sorumluların tespiti ve adaletin sağlanması için gerekli adımların hızla atıldığını belirtti. Facianın ardından yaşanan tutuklama ve adli kontrol kararları, olayın detaylı bir şekilde incelendiğini belirten Tunç, şu paylaşımda bulundu:"Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen heyelanda 9 kişinin toprak altında kalmasına neden olan olayla ilgili olarak Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında; sorumlu oldukları değerlendirilen aralarında ilgili şirketin Kanada uyruklu yöneticisinin de bulunduğu 6 şüpheli hakkında tutuklama kararı, 2 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Jeoloji, İş Sağlığı, Maden, İnşaat, Ziraat, Çevre, Harita ve Kimya alanında uzman 8 kişiden oluşan bilirkişi heyetinin incelemeleri devam etmekte olup, soruşturma tüm yönleri ile sürdürülmektedir. Kayıp işçilerimizi arama-kurtarma çalışmaları ilgili kuruluşlarımızca devam etmektedir. Dileğimiz işçilerimize bir an önce ulaşılmasıdır" 



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal