Meta, TikTok, Snap ve Google'ın davalarla başı dertte!

Dünyaca ünlü dev teknoloji şirketlerinin bu aralar başı epey ağrıyor. New York eyaleti Belediye Başkanı Eric Adams'ın da aralarında bulunduğu ABD'nin New York kent yönetimini temsil eden birçok kuruluş; sosyal medya platformları Meta, TikTok, Snap ve Google'a, gençlerin ruh sağlığını olumsuz yönde etkiledikleri düşüncesiyle dava açtı.

16.02.2024-15:43 - (Son Güncelleme: 16.02.2024-15:43)

Yerel kaynaklardan ulaşılan habere göre, New York Belediye Başkanı Adams, New York'un Sağlık ve Ruhsal Hijyen Departmanı ile Eğitim Departmanı, sosyal medya platformlarının tavsiyeler, beğeniler ve algoritmalar gibi fonksiyonlarla gençleri uygulamalarına bağımlı hale getirdiğini ve çevrim içi ortamda daha çok vakit geçirmeye teşvik ettiğini dolayısıyla yaşam fonksiyonlarında sorunların meydana geldiğini savundular.

Sosyal medya eylem planı hazırlandı!

Gençlerin sosyal medya üzerinden geçirdikleri zamanın çok büyük endişeyle karşıladıklarını aktaran Belediye Başkanı Adams, davanın yanı sıra bu platformları çocukların ruh sağlığına verdikleri zararlar konusunda sorumlu tutacak, aileleri sosyal medyayı güvenli kullanma konusunda eğitecek ve sosyal medyanın gençler üzerindeki etkisini inceleyecek bir "sosyal medya eylem planı" paylaştı.

Teknoloji şirketlerine dava

‘‘Gençlerin güveni için program mevcut!’’

Açılan bu davadan sonra Meta sözcüsü Andy Stone’den bir açıklama geldi: "Gençlerin güvenli ve yaşlarına uygun bir çevrim içi deneyim yaşaması için kullanıcı ve ailelerine 30 program ve özellik sunuyoruz."

Tiktok’tan gelen açıklama!

Bir Tiktok sözcüsü de uygulamalarının, gençlerin sağlığını güvence altına almak için yaş sınırlamalı paylaşımlar, ebeveyn kontrolü ve 18 yaşındaki kullanıcılar için 60 dakikalık kullanım süresi sınırı gibi özelliklerin yer aldığının bilgisini paylaştı.

Ruh sağlığı uzmanlarıyla iş birliği!

Dünya üzerinde en fazla kullanılan arama motoru olan Google’den de açıklama geldi. Google sözcüsü Jose Castaneda ise ruh sağlığı uzmanlarıyla iş birliği içinde olduklarını, gençlere yaşlarına uygun deneyimler, ebeveynlere de gençlerin deneyimlerini gözlemlemesi için uygun kontroller sağlayan hizmetler oluşturduklarını kaydetti. Castaneda ise New York yönetimini temsil eden kuruluşların iddialarının gerçeği yansıtmadığını iddia etti.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal