Sonbahar gelmeden kış geldi: Vatandaşlar bembeyaz bir manzaraya uyandı

Hava sıcaklıklarının son haftalardaki düşüşü sebebiyle Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışları göründü. Karadeniz Bölgesi’nde de yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşlar bembeyaz bir manzaraya uyandı. İşte detaylar...

25.09.2022-09:00 - (Son Güncelleme: 25.09.2022-15:39)

Türkiye’de Eylül ayına girilmesiyle beraber hava sıcaklıklarında ciddi düşüşler yaşandı. Sıcaklıkların düşmesiyle beraber ise yurdun yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini gösterdi. Erciyes Dağı, Uludağ, Rize, Bayburt, Ardahan ve Erzurum'un yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı.

Ardahan’ın yüksek kesimleri beyaz bir örtüyle kaplandı

Ardahan’da deniz seviyesinin 2640 metre yükseğinde yer alan Sahara Geçidi ile 2550 rakımlı Ilgar Dağı’nın zirvesi beyaza büründü. Yetkililer, vatandaşı buzlanma nedeniyle uyardı. Bölgedeki araç sürücüleri hava koşulları sebebiyle ilerlemekte zorlandı.

Kar yağışı

Erciyes ve Uludağ’a da yağdı

Kış turizmi adına ülkemizin önemli dağlarından olan Erciyes Dağı ile Uludağ’ın yüksek kesimlerinde kar yağışı görüldü. Kar yağışıyla beraber dağın 3 bin metreden yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı.

Doğu Anadolu’da kar yağısı etkisini artırıyor

Bayburt'ta etkili olan soğuk hava ve sağanağın ardından akşam saatlerinde yüksek kesimlerde kar yağışı görüldü. 

Kar yağışı

Erzurum'un yüksek kesimleri mevsimin ilk karıyla birlikte beyaza büründü. Erzurum’daki sürücüler üzeri beyaza bürünün araçlarının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kar altında horon çektiler

Kar nedeniyle Rize'nin İkizdere ilçesindeki 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı ve 2 bin 300 rakımlı Çağrankaya ile Kaçkar Dağları'nın zirvesindeki 2 bin 450 rakımdaki Samistal Yaylaları beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışını, bazı vatandaşlar tulum eşliğinde horon oynayarak kutladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal