Sonbahar Aylarında Cilt Bakımı

Yaz aylarında yıpranan cildinizi sonbahar aylarında canlandırabileceğiniz bakım önerilerinizi sizin için bir araya getirdik. Peki, sonbahar aylarında cilt bakımı nasıl yapılmalıdır? Cildi korumak için yapılması gerekenler nelerdir? Detaylar haberimizde…

07.10.2020-17:58 - (Son Güncelleme: 08.10.2020-10:57) Sonbahar Aylarında Cilt Bakımı

Çevresel faktörlerden etkilenen cildin düzenli olarak temizlenmesi ve gerekli bakımlarının yapılması gerekir. Mevsimler değiştikçe cildin de ihtiyaçları değişir. Özellikle soğuyan havalarla birlikte gözenekler sıkılaşır ve yağ salınımı artmaya başlar. Soğuktan dolayı büzüşen kılcal damarlar, kan akışının azalmasına neden olur. Cilt düzgün beslenemediği için rengi soluk ve donuk olur. Rüzgârda, ciltteki nemin azalmasını ve yüzeyinin aşırı kurumasına neden olur.

CİLDİ KORUMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Cildinizi korumak için bol miktarda su tüketmeniz, düzenli olarak cilt bakımı yapmanız, ölü hücrelerin temizlenmesi ve oluşumunu engellemek için doğal meyve maskeleri uygulamanız gerekir. Bunların yanı sıra yaz kış güneş koruyucusu kullanmalısınız. Ağırlıklı olarak sebze ve meyve ile beslenmelisiniz. Makyaj yaptığınız zamanlarda eve döndüğünüzde mutlaka temizlemelisiniz. Cilt tipine uygun, alkol içermeyen bir temizleyici kullanarak cildinizi temizlemeniz gerekir. Cildi temizlendikten sonra losyon kullanmalısınız.

PARLAK BİR CİLT İÇİN PEELİNG

1 adet limonun suyunun içerisine ılık su ekleyip güzelce karıştırın. Daha sonra 1 yemek kaşığı esmer şeker ekleyip tekrar karıştırın. Karışımı yüzünüze uygulayın ve 5 dakika boyunca bekletin. Son olarak yüzünüzü ılık suyla yıkayıp cildinize uygun yüz kremi ile nemlendirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal