Son dakika: Unkapanı köprüsü bağlantı noktalarında bir ayrılma daha meydana geldi

İstanbul'da bulunan Unkapanı köprüsü, bağlantı noktalarında bir ayrılma daha meydana geldi. Unkapanı köprüsü tekrar trafiğe kapatıldı.

12.03.2022-14:01 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-15:17)

İstanbul'da bulunan Unkapanı Köprüsü'nün bağlantı noktalarında dün ayrılma meydana gelmişti. Bugün ise bir ayrılma daha yaşandı. Fatih ve Beyoğlu ilçelerini birbirine bağlayan köprü iki yönlü olarak tekrar trafiğe kapatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Unkapanı Köprüsü'nde yapısal bir sorun bulunmadığını dile getirmişti. İmamoğlu’nun, Unkapanı Köprüsü’ne ilişkin geçmiş dönemde yaptığı açıklamalar ise sosyal medyada tepki aldı.

Yeniledik demişti

Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından 1 Ağustos 2021 tarihinde: "Unkapanı Köprüsü'nü kısa sürede yeniledik. Tüm sorunlarından arındırdığımız köprü uzun yıllar İstanbul'a hizmet edecek." ifadelerini kullanarak bir paylaşımda bulunmuştu.

Bahsi geçen çalışmaların ardından hizmete açılan Unkapanı Köprüsü dün derzlerde yaşanan açılma nedeniyle 5 saat boyunca trafiğe kapatılmıştı.

Unkapanı Köprüsü

Bağlantı noktasında dün henüz belirlenemeyen nedenle yaklaşık 20 santimetre açılma meydana geldi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen ekiplerin çalışmalarının tamamlanmasının ardından köprü trafiğe açılmıştı. Bugün ise bir açılma daha meydana geldi.

Sosyal medyada eleştirildi

Ekrem İmamoğlu'nun uzun yıllar hizmet edecek dediği köprünün dün 5 saat boyunca trafiğe kapatılması ise sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu.

İmamoğlu’nu eleştiren vatandaşlar sosyal medyada: "Çok değil 7 ay sonra o köprü, bağlantı noktasındaki açılmalar nedeniyle İstanbullulara hizmet veremedi." İfadelerini kullandı.

Unkapanı Köprüsü’nün 5 saat süren çalışmaların ardından trafiğe açıldığını belirten Ekrem İmamoğlu ise: "Denizin üzerindeki Unkapanı Köprüsü, Haliç üzerindeki. Kara kısmındaki üst geçidi olan bölümde yaptığımız inşaatla ilgisi yok. Yapısal bir sorun değil, giderildi." ifadeleriyle kendini savunmuştu.

Olağan bir durum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Şube Müdürü Dr. İlker Aslan, dün meydana gelen durumun ardından değişkenlik gösteren mevsim şartları nedeniyle daha önce de benzer bir durumun yaşandığını belirterek: “Mevsim şartları soğuk olduğu zaman metalin de daralıp genleşmesinden kaynaklı bu köprüde bu tür durumlarla karşılaşıyoruz. Olağan bir durum. Fırtınada ve lodostan dolayı. Şu an 20 santim civarında bir açıklık var. Bu açıklığı minimize ettiğimiz zaman en azından bir şeridini trafiğe açmaya çalışacağız. Eğer tamamen kapatabilirsek bütün şeridi trafiğe açacağız. Unkapanı 88 yaşında tarihi eski bir köprü. Doğal olarak köprünün bazı sorunları var. Onları da gidermeye çalışıyoruz, onları da yapacağız. Yakın bir zamanda bakım onarım çalışması söz konusu.” ifadelerinde bulunmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal