Son Dakika! Türkiye Ukrayna'ya SİHA Bakım Merkezi Açıyor

Bir süredir konuşulan Türkiye'nin Ukrayna'ya SİHA bakım merkezi açacağı resmiyete kavuştu. Bakım merkezinin yapımına kasım ayında başlanacak.

14.10.2021-11:28 - (Son Güncelleme: 14.10.2021-13:11) Son Dakika! Türkiye Ukrayna'ya SİHA Bakım Merkezi Açıyor

Yerli ve Milli olarak üretilen insansız hava aracı Baykar Ukrayna'da SİHA bakım fabrikası kuruyor. Fabrikanın inşaatının kasım ayında başlanması planlanıyor.

Bir süredir konuşulan Ukrayna'nın insansız hava aracı üretim tesisinin yanına bakım tesisi yapacağı resmen doğrulandı. Ukrayna Savunma Bakanı Andrey Taran, başkent Kiev'de düzenlediği basın toplantısında, Bayraktar TB2 SİHA'larını üreten Baykar Makina'nın Ukrayna'ya bakım tesisi inşa edeceğini açıkladı. 

Projenin yapımına kasım ayında başlanacağını aktaran Andrey Taran sözlerine şu şekilde sürdürdü; "Ukrayna'da Bayraktar firmasının kaynakları ile Bayraktar SİHA'ları ile ilgili eğitim, araçların bakım ve onarımı için bir merkezin inşa edilmesi planlanıyor, bunun çalışmalarına başlandı. Şimdilik bu bakım merkezinin kurulacağı arsanın tescili ile ilgili bürokratik prosedürler devam ediyor. Arsayı Bayraktar'a devretmiyoruz, o Ukrayna'nın kendi mülkü olarak kalıyor." diye konuşan Savunma Bakanı Taran, bakım merkezinin  Bayraktar'ın kendi imkanlarıyla inşa edileceğini bildirdi.


UKRAYNA-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ 

Son yıllarda yakınlaşan iki ülkenin birbirine destek olmasının en büyük sebebi olarak iki devletin başkanları görülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski dış politika sürekli birbirlerini destekliyorlar. 2014 yılında Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesi sonucunda Türkiye, Rusya ile yakından görüşmüş ve arabuluculuk görevini üstlenmiştir. Türkiye Rusya'nın Kırım'a müdahalesini işgal olarak gördüğünü her fırsatta söylemişti.


RUSYA- TÜRKİYE UÇAK KRİZİ

2015 yılında sınır ihlali gerçekleştiren Rus uçağını düşüren Türk Hava Kuvvetleri daha sonra Rusya ile hem diplomatik hem de ekonomik kriz yaşamıştı. Ukrayna bu olay sonrası Türkiye'ye destek vermiş ve sınır ihlalinin kabul edilemez olacağını belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal