Son Dakika, Tosuncuk Hakim Karşısında!

Uruguay'da yakalanıp Türkiye'ye getirilen Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın hakim karşısına çıktı. Kendisine yönetilen suçlamaları kabul etmedi.

02.11.2021-14:08 - (Son Güncelleme: 02.11.2021-14:52)

Son dakika gelen bilgilere göre, Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın ile ağabeyi Fatih Aydın arasında isim krizi yaşanıyor. Mehmet Aydın Çiftlik Bank ismindeki 'bank' kelimesinin kendisinden izin alınmadan kullanıldığını öne sürdü. Bankacılık Kanunu çerçevesinde 3 yıla kadar hapsi istenen Mehmet Aydın savunmasında şu sözleri söyledi; "Çiftlik Bank'ın logosunda inek figürü var. Buna bakıp da bir insanın banka çıkarımı yapması olağan değil"

DAVAYA GÖRÜNTÜLÜ OLARAK KATILDI

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya salgın önlemleri sebebiyle görüntülü olarak katıldı. Ağabey Fatih Aydın ise Uruguay'dan iade işlemleri devam ettiği için davaya avukatı aracılığı ile katıldı.

AĞABEYİNİ SAVUNDU, SUÇLAMALARI REDDETTİ

Mehmet aydın yaptığı savunmasında ağabeyini savunurken, kendisine yönelik suçlamaları reddetti. Mehmet Aydın davada şu ifadelere yer verdi; Fame Game Softwar Ltd. Şti. ağabeyim ve bana aittir. Diğer iki şirket yani Fame Game Hayvancılık ve Tic. Şirketi ve Çiftlik Bilgi İşlem Bilişim Tarım Hayvancılık Tic. Ltd. şirketi bana aittir. Ağabeyim hiçbir şirketin faaliyetine katılmamıştır. İlk zamanlar ağabeyim bana yardımcı olmuştur. Ben çiftlik ürünleri üretmek istiyordum. Bal, süt, tereyağı gibi ürünler bir arada üretileceği için 'Çiftlik Bank' ismini düşündüm. Patent Enstitüsü'ne başvurdum ve 'Çiftlik Bank' ismi için onay aldım"


TOSUNCUK KENDİNİ AKLAMAYA ÇALIŞTI

Açtığı internet sitesinde, çiftlik hayvanları olduğunu bu yüzden sitenin adını Çiftlik Bank yaptığını söyleyen Mehmet Aydın sözlerine şu şekilde devam etti;  "Banka olabileceğine yönelik yanlış anlaşılmalar olmasın diye kullanıcı sözleşmesine 'Çiftlik Bank bir banka değildir.Ayrıca Çiftlik Bank ismini tek başına hiç kullanmadım. Örneğin Çiftlik Bank yazdığımda yanına şarküteri ibaresini de ekledim. 130 tane şarküteri açtım, kahvaltı salonu da açtırdım. İsim hakkı kullanırdım ama bunlarda Çiftlik Bank ibaresini tek başına kullanmadım. Hizmet bedeli olarak fatura kesiyorduk. Parayı önce benim siteme yatırıyorlardı, karşılığında da oyun altını alıyorlardı. Ben reklamlarda yanlış anlaşılacak izlenimler bırakmadım. Yaptığım televizyon reklamlarında süt, bal ve tereyağı gibi ürünler ön plana çıkarıldı. Televizyonlarda oyun reklamı da yaptırmadım, sadece çiftlik ürünleri reklamı yaptırdım. Türkiye'nin 8 farklı bölgesinde tesis açıldı, açılan bu tesislerde de Çiftlik Bank ismini tek başına kullanmadım. Örneğin 'Çiftlik Bank Süt Ürünleri' şeklinde isimler kullandım. Çiftlik Bank'ın logosunda inek figürü vardır, buna bakıp da bir insanın banka çıkarımını yapması saçmadır. Türkiye'de bank ibaresini kullanan pek çok şirket vardır. Kullandığım ibare banka değil, banktır. Diğer şirketler hakkında dava açılması bu durumda gerekmektedir. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal