CHP'den 2023 Seçimleri İle İlgili Kritik Analiz! HDP Olmadan Olmaz

2023 Genel Seçimleri yaklaşırken partiler seçimi kazanabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Millet İttifak’ı bünyesinde bulunan HDP ile ilgili eleştiriler gelmeye devam ederken CHP ve İYİ Parti’nin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

02.11.2021-14:00 - (Son Güncelleme: 02.11.2021-14:00) CHP'den 2023 Seçimleri İle İlgili Kritik Analiz! HDP Olmadan Olmaz

2023 Genel Seçimleri yaklaşırken partiler seçimi kazanabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Millet İttifak’ı bünyesinde bulunan HDP ile ilgili eleştiriler gelmeye devam ederken CHP ve İYİ Parti’nin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu. CHP ve İYİ Parti'nin HDP ortaklığı konusundaki ikircikli tavrı devam ederken ittifakın yaptığı seçim analizine dair gelen son dakika haberleri CHP'de HDP ortaklığının adını koyma konusundaki seslerin daha gür çıkmasına neden oldu. CHP ve İYİ Parti’nin oylarının seçim anketlerine göre cumhurbaşkanlığını almaya yetmediğini belirten CHP'li Aytuğ Atıcı, çözümü ‘HDP'nin onaylayacağı bir aday’ olarak işaret etti CHP ve İYİ Parti'nin yedek ortağı olarak adlandırılan HDP'nin Millet İttifakı içerisindeki konumu hala belirlenememişken HDP tarafından ‘Bize mecbursunuz’ mesajları da gelmeye devam ediyor. Tam da bu aşamada CHP ve İYİ Parti'den bir kamuoyu araştırması ve analizi yaptırıldı. Elde ettikleri son dakika verilerine göre İyi Parti ve CHP'nin oylarının cumhurbaşkanlığını almaya yetmediğini belirten CHP'li Aytuğ Atıcı ise inkar ettikleri HDP ittifakının seçimi kazanmak istiyorlarsa kendileri için bir zorunluluk olduğunun altını çizdi. Atıcı çözümün HDP'ye uygun bir aday sunmak şeklinde olabileceğini önerdi.

CHP'DEN SEÇİM ANALİZİ

Gerçekleşecek seçim ile ilgili analizlerini aktaran CHP’li Aytuğ Atıcı, HDP ve İYİ Parti’ye ihtiyaçları olduğunun vurgusunu yaptı. 2023 Genel Seçimleri öncesi CHP ve İYİ Parti ikilisinin HDP ile ittifak yapıp yapmayacağı merak konusu.  Seçimlere İyi Parti ile birlikte girmesi şimdilik kesinleşen CHP'nin seçim analizleri de başladı. Ancak edinilen son dakika bilgisine göre analiz sonuçları CHP'nin pek de beklediği gibi değil. CHP Parti İçi Eğitim biriminden de sorumlu olan Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, partisinin çarşamba günü başlayacak olan doğu illeri programı öncesi açıklamalarda bulundu. CHP ve İyi Parti'nin toplam oylarının seçimleri kazanmak için yetmeyeceğini duyuran Atıcı, konuyla ilgili önerilerde bulundu. HDP'nin oylarının önemine vurgu yapan Atıcı şu ifadeleri kullandı: ‘Oyları toplayın, İyi Parti ile CHP'nin oyları cumhurbaşkanlığı almaya yetmiyor. Buradaki kritik cümle odur, HDP ile ittifak değil, HDP seçmeninin oyunu almak. HDP seçmeninin oyunu cumhurbaşkanlığında alma ihtimalimiz yüksektir uygun bir aday bulursak eğer. O nedenle de cumhurbaşkanlığında söz sahibi olacağımıza ben inanıyorum. İş o noktaya gelince milletvekilliği seçimlerinde de aslında CHP ve İYİ Parti'nin bu şekilde HDP'li milletvekillerinin de desteğiyle Meclis'te de çoğunluğu sağlayacağına inanıyorum.

HDP'DEN UZAK DURAMAYIZ, HDP BİZE YAKLAŞMAYA HAZIR

2023 seçimlerini kazanmanın yollarından bahseden Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, HDP kitlesinin kazanılması gerektiğine vurgu yaptı. Sadece İYİ Parti ile seçimi kazanamayacaklarını dile getiren Aytuğ Atıcı, ittifakların yıpratılmadan sağlam tutulması mesajını verdi. O sebeple İYİ Parti ittifakının korunması ama HDP seçmenine de uzak olunmaması gerektiğini düşünmemiz lazım. Bu hassasiyetlere dikkat ederek biz HDP tabanına yaklaşabiliriz, bu mümkündür, HDP tabanı da bize yaklaşmaya şu anda çok hazırdır. Bir yandan ittifakı sağlam tutup bir yandan HDP seçmenine yaklaşmak lazımken biz de bir yandan CHP oylarını kendi öz gücümüzle yükseltmeye çalışıyoruz. Doğu turunun da hikayesi bu.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal