CHP Lİderi Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hain Açıklaması Sonrası Millet İttifak'ı Gerildi!

TBMM Meclisi’nden geçen Tezkere Süresi Uzatılması kararı sonrası ortam, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları ile gerildi. Kılıçdaroğlu’nun, Tezkere oylamasına EVET oyu verenlere yönelttiği hitap kendi ittifak grubunda da tepkiye yol açtı.

01.11.2021-14:04 - (Son Güncelleme: 01.11.2021-14:24) CHP Lİderi Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hain Açıklaması Sonrası Millet İttifak'ı Gerildi!

TBMM Meclisi’nden geçen Tezkere Süresi Uzatılması kararı sonrası ortam, CHP Genel Başkan’ı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları ile gerildi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tezkere Süresi Uzatılması oylamasına EVET oyu verenlere yönelttiği hitap kendi ittifak grubunda da tepkiye yol açtı. Kılıçaroğşu’nun açıklamasına ilk tepki, Tezkere Süresi Uzatılması oylamasına EVET oyu veren İYİ Parti’den geldi.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘Tezkereye evet dersem Cumhuriyet'e ihanet etmiş olurum’ sözlerine ittifak ortağı İYİ Parti'den tepki geldi. Konuyla ilgili Genel Başkan Meral Akşener dahil İYİ Parti'nin tüm yönetim kademesi Millet İttifakı ortağı oldukları partinin genel başkanı tarafından sarf edilen bu sözlerle ilgili rahatsızlık duydu ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, ‘Bizim partimizi Cumhuriyet ile ihanet noktasında değerlendirmeye tabi tutabilmek için akıldan vareste olmak lazım. Birine hain demek bu kadar kolay mıdır?’ şeklinde bir açıklama yaptı. Millet İttifakı'nda CHP ve İYİ Parti arasındaki ipleri geren açıklamaların detayları şu şekilde;

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN MERAL AKŞENER'İ SİNİRLENDİREN ÇIKIŞ

Geçtiğimiz günlerde Meclis’ten geçen Tezkere Süresi Uzatılması kararı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sert söylemlerde bulunmuştu. Tezkere Süresi Uzatılması oylamasında EVET oyu verenler için hain söylemini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ilk tepki Millet İttifakı’nın ortak üyelerinden olan İYİ Parti cephesinden geldi. İYİ Parti’de tezkere oylamasına EVET oyu verenler arasında bulunuyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları Millet İttifakı'nın ana bileşenlerinden ve ikinci büyük ortağı olan İYİ Parti cephesinde büyük rahatsızlık oluşturdu. Muğla'da yapılan açıklamalarda Kemal Kılıçdaroğlu neden 'HAYIR' dediklerini anlatırken ‘Bu tezkereye EVET demek Cumhuriyete ihanettir’ cümlelerini kullanmıştı. Çünkü bu sözler tezkereye EVET oyu veren İYİ Parti'de hayli rahatsızlığa neden olurken Genel Başkan Meral Akşener'den tüm yönetime kadar bu konuda CHP'ye ve Kemal Kılıçdaroğlu'na bir cevap verilmesi gerektiği konusunda hemfikir olundu. Nihayetinde İYİ Parti'den beklenen açıklama Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'ndan geldi. Tepkilerini ifade eden İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, ‘İYİ Parti'yi Cumhuriyet'e ihanetle suçlamak için akıldan yoksun olmak gerekir’ mealinde bir açıklama yayınladı. Bu açıklamanın ardından gözler bugün toplanacak olan CHP MYK'dan gelecek son dakika haberlerine çevrildi. Yapılacak basın toplantısında bu konuda CHP'nin ya da bizzat Kılıçdaroğlu'nun bir özür beyanında bulunup bulunmayacağı merak ediliyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) bugün Merkez Yürütme Kurulu toplantısı yapılacak. MYK toplantısından daha derleyici toparlayıcı, daha ılımlı bir mesaj çıkması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal