CHP'li Tosuncuk 1 Milyar Lirayı Tokatladı!

CHP'de yeni bir skandal daha patlak verdi. 2020 yılında ana muhalefet partisi CHP’den aday olan ve Eyüpsultan İlçe Başkanlığına da adaylığını koyan Saim Diken'in, partililerden topladığı 1 milyar TL ile yurt dışına kaçtığı iddia ediliyor.

04.10.2021-10:13 - (Son Güncelleme: 04.10.2021-11:11) CHP'li Tosuncuk 1 Milyar Lirayı Tokatladı!

İddiaya göre, CHP'den İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan, 2019 yılında Eyüpsultan Belediye Başkan Aday Adayı ve 2020 yılında da Eyüpsultan İlçe Başkanlığı’na adaylığını koyan Saim Diken, partililerden topladığı 1 milyar TL ile yurtdışına çıktı. 

Saim Diken'in partililerden topladığı parayla ABD'de şirket kurduğu, sosyal medya hesapları da dahil olmak üzere tüm iletişim kanallarını kapattığı ve kendisine ulaşılamadığı öğrenildi.

CHP'de yeni bir skandal daha patlak verdi. 2020 yılında ana muhalefet partisi CHP’den aday olan ve Eyüpsultan İlçe Başkanlığına da adaylığını koyan Saim Diken'in partililerden topladığı 1 milyar TL ile yurt dışına kaçtığı iddia ediliyor.  Siyasetin gündemine bomba gibi düşecek o skandal haberin detayları söyle;

CHP'li TOSUNCUK, SİYASETTEN UMDUĞUNU BULAMAMIŞTI

Cumhuriyet Halk Partisi bu günlerde, Çiftlik Bank’ın Tosuncuğuna benzer bir olayla çalkalanıyor.  ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın olayının bir benzeri bu kez CHP içinde yaşandı.

İddiaya göre Saim Diken, CHP içinde aktif görev yapan bir parti üyesiydi. İstanbul 2. Bölgeden Milletvekili aday adayı olmuştu. Milletvekili seçilemeyen Diken, 2019 yerel seçimlerinde Eyüpsultan Belediye Başkan aday adayı oldu. Burada da umduğunu bulamayınca, 2020'de Eyüpsultan CHP İlçe Başkan adayı oldu. Bu seçimde çok yaklaşmıştı, 150 oy aldı ancak 7 oy farkıyla yine seçimi kaybetti. 

Saim Dİken

CHP'li TOSUNCUK SAİM DİKEN'İN ABD'YE YERLEŞTİĞİ İDDİA EDİLİYOR

Saim Diken, CHP içerisinde girdiği her yarıştan yenilgiyle çıkıyordu ancak son golünü attı. CHP'li bazı milletvekillerinden, İl Başkanları ve yardımcılarından, Belediye Başkanlarından, Meclis üyeleri ve partili müteahhitlerden tüm bu seçim kampanyaları süresince yaklaşık olarak 1 milyar TL topladı. Parayı toplayan Diken’den daha sonra bir daha haber alınamadı.

CHP’nin kulislerinde Diken'in ortadan kaybolduğu konuşulurken, bazı meclis üyeleri tarafından da soyadı üzerinden yapılan argo esprilerin de ihmal edilmediği anlaşılıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte fotoğrafları da yer alan Saim Diken hakkında ortaya atılan son iddia ise, partililerden topladığı 1 milyar TL ile ABD’nde yeni bir şirket kurduğu ve oraya yerleştiği yönünde oldu.

CHP’lilerin parasını toplayıp sırra kadem basan Diken'in, sosyal medya hesaplarını ve iletişim kurulabilecek tüm diğer kanalları kapattığı öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal