Son Dakika: PKK Terör Örgütü, Afrin'de Füzeyle Sivillere Saldırdı!

Tel Rıfat bölgesinden Afrin merkezine füzeli saldırı: 4 sivil ölü ve 20 yaralı var.

20.01.2022-17:40 - (Son Güncelleme: 20.01.2022-18:03) Son Dakika: PKK Terör Örgütü, Afrin'de Füzeyle Sivillere Saldırdı!

PKK/PYPG terör örgütü tarafından Tel Rıfat bölgesinden Afrin merkezine hain saldırı gerçekleşti. Söz konusu gerçekleşen füzeli saldırıda 4 sivil hayatını kaybetti ve 20 sivil yaralandı.

MERYEMİN KASABASINA FÜZEYLE SALDIRDI

Terör örgütü PKK, Halep iline bağlı Afrin ilçesinde yer alan Meryemin kasabasına füzeyle saldırdı. Saldırıda bir araçta bulunan 1 sivil hayatını kaybetti, 1 sivil de yaralandı.

4 SİVİL ÖLDÜ, 20 SİVİL YARALANDI

Diğer yandan ikinci bir saldırı daha gerçekleşti. Bu saldırıda Afrin merkezini de 5 füzeyle hedef alan PKK'nın yerleşim yerlerine yaptığı saldırılarda füzelerden biri, yoğun nüfuslu Rajo Caddesi'ne düştü. 

İKİNCİ BİR SALDIRI DAHA OLDU

Saldırıda 3 sivil yaşamını yitirirken, 19 sivil yaralandı. Çevredeki araçlarda ve dükkânlarda büyük maddi hasar meydana geldi.

TAHKİKATA BAŞLANDI

Hatay Valiliği PKK/YPG'nin bugün gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin: "20.01.2022 günü saat 15.30 sıralarında, PKK/YPG terör örgütü tarafından Tel Rıfat bölgesinden Afrin Merkezine yönelik 5 adet füze saldırısı gerçekleştirilmiş olup, ilk belirlemelere göre 4 sivil şahsın hayatını kaybettiği, 20 sivil şahsın çeşitli yerlerinden yaralandığı ve çevre hastanelerde tedavi altına alındığı belirlenmiştir. Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti veren yerel kolluk birimlerince adli makamlarla gerekli koordinasyon sağlanarak olaya ilişkin tahkikata başlanılmıştır." açıklamasında bulundu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal