Türkiye’den YPG/PKK'nın Afrin'deki Hastaneye Yaptığı Terör Saldırısına Kınama Geldi

Dışişleri Bakanlığı’ndan Suriye'nin Afrin şehrinde PKK/YPG/SDG tarafından Tel Rıfat'tan gerçekleşen, çok fazla sağlık personeli ve sivilin yaşamını yitirmesine neden olan hain terör saldırısına kınama geldi.

13.06.2021-10:10 - (Son Güncelleme: 13.06.2021-11:02) Türkiye’den YPG/PKK'nın Afrin'deki Hastaneye Yaptığı Terör Saldırısına Kınama Geldi

Dışişleri Bakanlığından kalleş YPG/PKK'nın düzenlediği saldırı hakkında yazılı açıklama geldi. Gelen açıklamada, Suriye'de bulunan Afrin şehri merkezine ve Suriye Amerikan Tıp Derneği destekli El Şifa Hastanesine ve acil bölümüne bugün hain PKK/YPG/SDG tarafından Tel Rıfat'tan gerçekleşen, içlerinde sağlık personellerinin de olduğu çok fazla sayıda sivilin yaşamını yitirmesine neden olan terör saldırısını şiddetle kınayıp lanetlendiği aktardı. 

TERÖR ÖRGÜTÜ YPG/PKK AFRİN'DE HASTANEDE TEDAVİ GÖREN SİVİLLERİ HEDEF ALDI 

Masum sivilleri ve Suriye halkına her koşulda hizmet vermek için yılmadan çalışan sağlık çalışanlarını top ve füzeyle hedef almaktan çekinmeyen PKK/YPG/SDG'nin, terör örgütü kimliğini ve kanlı yüzünü yeniden gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada, ‘Hayatını kaybeden Suriyeli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz’ ifadelerini kullandı. 

Bakanlık, artık uluslararası toplumlar tarafından gerçeklerin görülmesi, değişik isimler altında faaliyet gösteren bu terör örgütüne desteklerini sonlandırmaya çağırdığı açıklamada, "Milli güvenliğimize ve Suriyeli sivillere tehdit teşkil eden tüm terör örgütleriyle her zaman ve her yerde mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi yineliyoruz’ şeklinde konuştu. 

13 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Diğer yandan Hatay Valiliği, terör örgütü YPG/PKK'nın Afrin'deki hastaneye saldırısında hayatını kaybeden sivillerin sayısının 13'e, yaralananların sayısının 27'ye çıktığını açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal