Son Dakika! Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Hac Kararı

Koronavirüsün tüm dünyaya yayılmasının ardından, pozitif vaka sayılarının önüne geçmek için getirilen kısıtlamalar arasında hac ve umre ziyaretleri de yer alıyordu. Diyanet İşleri Bakanı merak edilenleri cevapladı.

24.06.2021-17:48 - (Son Güncelleme: 21.11.2021-15:33)

Hac ve umre ibadetlerin yerine getirmek isteyen vatandaşların en çok merak ettiği ‘Hac ve Umre Ziyaretleri Ne Zaman Başlayacak?’ sorusunu Diyanet İşleri Bakanı Erbaş cevapladı. 

Kanal 7’de yer alan habere göre; Hac ve umre ziyaretleri ne zaman başlayacak? Sorusunu Diyanet İşleri Bakanı Erbaş cevapladı. Erbaş, bu yıl sonundan itibaren Kudüs ziyaretlerinin başlayacağını belirtti. 

Televizyon programına konuk olan Ali Erbaş, koronavirüs nedeniyle bir süredir gerçekleştirilemeyen hac ve umre ziyaretleri hakkında merak edilenleri cevapladı. 

Diyanet İşleri Bakanlığının vatandaşlara doğru bilgiyi vermek, sulh içinde yaşamak içinden çalıştığını belirten Erbaş, ‘Bizden önce nice hocalarımız bu görevi ifa ettiler. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kuruluşu 2 Mayıs 1920'de başlamıştır. 1924'e kadar 11 bakanlıktan biri olarak devam etmiş, sonra Diyanet İşleri Reisliği olmuştur. Bugün emanet bizim üzerimizde. İnşallah milletimize doğru dini bilgiyi ulaştırma ve hizmet noktasında elimizden gelen gayreti gösteririz. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dünyada örneği yok. Başka ülkelerde farklı din anlayışındaki insanların camilerde kavga etmesi, camilere saldırması böyle bir teşkilatın olmamasından kaynaklanıyor’ dedi. 

HER DÖNEMDE MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının, insanlık için büyük bir imtihan olduğunu dile getiren Erbaş, ‘’Salgın hastalık, insanlığın üzerindeki en büyük imtihanlardan birisidir. Mart 2020 başında milletimize bu konuda nasıl rehberlik edebiliriz... Çünkü her yerde olan tek kurum biziz. Sadece imamın olduğu binlerce yer var. Biz, sadece salgın döneminde değil her dönemde milletimizin yanındayız. Salgın döneminde de hamdolsun sadece Vefa Destek Gruplarında 61 bin hocamızla çalıştık. Pek çok imamımızın marketinin bir köşesini market yaptığını gördük. İhtiyaç sahipleri geliyor, oradan ihtiyaçları kadar alıp götürüyorlar. Milletimize de teşekkür ediyorum. Camilerimizin özellikle 3 ay kadar cemaatle namaza kapanma dönemi oldu. Hiçbir zorluk çıkarmadı milletimiz. Salgın hastalıkla mücadele etmek Müslümanlığın gereğidir’’ ifadelerini kullandı. 

UMRE VE HAC ZİYARETLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Birçok vatandaşın merak ettiği umre ve haç ziyaretlerinin ne zaman başlayacağı sorularına da değinen Ali Erbaş, ‘’Gönlümüzün açılmasını istiyor ama bu konuda karar verici olan biz değiliz, Suudi Arabistan. Gerekli müzakereleri yapıyorlar, biz de zaman zaman görüşüyoruz. Şu ana kadar umre de bazı ülkelere açıldı. Biz onların kararını bekleyeceğiz. 2 milyon kadar kardeşimiz Hac için kayıtlı, bekliyor. Eğer belli olursa; mesela Suudi Arabistan bir sayı verirse; kriterleri bekleyeceğiz. Açılırsa, ne kadar kontenjan verilirse bizim hazırlıklarımız tam. Kendisine kura çıkan vatandaşlarımızın önceliği var. (Umre için bir ışık göründü mü?) Şu ana kadar böyle bir ışık göremedik. Bazı ülkeleri kabul ettiklerine göre yavaş yavaş sınırları genişletirler diye umuyoruz’’ şeklinde konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal