Bay Kemal'den Müsilaj Çözümü Geldi: Biyolojik Arıtma Lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kocaeli'nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada müsilaja 'biyolojik arıtma' çözümü önerisinde bulundu.

24.06.2021-17:35 - (Son Güncelleme: 24.06.2021-18:02) Bay Kemal'den Müsilaj Çözümü Geldi: Biyolojik Arıtma Lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilajla ilgili, "İnsanın yarattığı kirliliğin denize derin deşarj yapılmaması lazım. Biyolojik arıtmanın, kimyasal arıtmanın yapılması ve buradan arındırılan suyun çevrede kullanılması lazım’ ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, Kocaeli ziyaretinde esnafın yanına uğradı. 

BİYOLOJİK ARITMA ÖNERDİ 

Medya üyesi bir gazeteci tarafından Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Planı hakkındaki değerlendirmesinin sorulması doğrultusunda Kemal Kılıçdaroğlu, iki arıtmanın birlikte olması gerektiğine vurgu yaparal ‘Marmara Denizi'nin kurtarılması için hazırlanacak her eylem planın özünde biyolojik arıtma, kimyasal arıtma var mı, yok mu? Biyolojik ve kimyasal arıtma yapılıp ve oradan elde edilen su doğada kullanılırsa yani parkta, ağaç sulamada, park sulamada, kaldırım gibi temizlik işlerinde kullanılırsa ben anlarım ki o komisyon görevini yapmıştır ama öyle bir şey yok. Usulen arıtma yapıyoruz deyip, derin deşarjla veriyorlarsa denize, denizi kirletiyor. Bu doğru değil. Kimyasal arıtma, biyolojik arıtma ikisinin beraber olmazı lazım’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal